ITM Maramures: Precizari pentru angajatorii care au procedat la suspendarea contractelor individuale de munca

Reclame home 1
Reclame home 1

Avand in vedere dispozitiile Ordonantei de Urgenta nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-Cov-2, angajatorii care si-au intrerupt activitatea total sau partial conform dispozitiilor art. XI, alin. (2) lit. a si b din ordonanta si au procedat la suspendarea contractelor individuale de munca, din initiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (2), lit. c din Codul muncii, au obligatia transmiterii suspendarii contractului individual de munca in REVISAL, conform dispozitiilor Hotararii Guvernului nr. 905/2017.

„Facem precizarea ca angajatorii care isi reduc activitatea din proprie initiativa si nu ca urmare a unor decizii emise de autoritatile publice competente conform dispozitiilor art. XI alin. (2), lit. b, din ordonanta beneficiaza de indemnizatia de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut pe economie, suportat din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru cel mult 75% dintre angajatii care au contracte de munca active la data intrarii in vigoare a actului normativ, respectiv data de 21.03.2020.

In Ordonanta de Urgenta nr. 30/2020 sunt reglementate si conditiile in care se acorda zilele libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor, in situatia suspendarii cursurilor sau inchiderii temporare a unitatilor de invatamant”, a spus Dragos Nacuta, inspectorul sef al ITM Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole