ITM Maramureș: Sute de controale în primul semestru. Ce amenzi s-au dat (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1

În primul semestru al acestui an, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș a efectuat controale la peste 500 de agenți economici, valoarea amenzilor ridicându-se la suma de 394.000 lei.

”La nivelul anului 2022 au fost controlați un număr de 523 de agenți economici, mai puțini față de anul 2021, când am avut un număr de 799. Aici ne raportăm și la numărul insepctorilor care au fost activi în cadrul Inspectoratului, având în vedere că am avut colegi care s-au pensionat la sfârșitul anului 2021 și atunci s-a simțit diferența

Au fost aplicate un număr de 563 de sancțiuni, valoarea totală amenzilor este de 394.000 lei. Din aceste sancțiuni, 501 au fost avertismente, 62 de au fost amenzi contravenționale, fiind depistate un număr de 551 de deficiențe și neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de remediere și intrare în legalitate”, a spus Mircea Onea, purtătorul de cuvânt al ITM Maramureș.

Au fost și accidente de muncă, majoritatea dintre ele în industria prelucrătoare.

”Ca și număr de accidente de muncă, putem spune că este aproape egal cu cel de anul trecut. Din fericire nu am avut înregistrat în primul semestru nici un accident mortal.

Din cele 68 de accidente, 48 s-au produs în industria prelucrătoare, pe locul 2 se află contrucțiile cu șase accidente de muncă”, mai afirmat Mircea Onea.

Detalii în video.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2