ITM: Patru persoane care nu aveau contracte de muncă, identificate în Maramureș

În baza programului cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2020, în intervalul 20-22 iulie, pe cuprinsul întregii ţării s-a desfăşurat o campanie naţională pentru identificare cazurilor de muncă nedeclarată şi respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă, la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor.

”La nivelul judeţului, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş a efectuat controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind controlaţi un număr de 17 angajatori.

Au fost identificate un număr de 29 de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri de intrarea în legalitate, fiind aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, 26 de avertismente şi trei amenzi în valoare de 25.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost controlaţi 15 angajatori, fiind constatate un număr de 29 de deficienţe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere.

Doi angajatori au fost depistaţi că utilizau muncă fără forme legale, fiind identificate patru persoane care nu aveau contracte individuale de muncă sau acestea nu au fost transmise în registrul electronic de evidenţă a salariaţilor, în speţă au fost aplicate amenzi în valoare de 80.000 de lei”, a spus Dragoș Năcută, inspectorul șef al ITM Maramureș.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1