ITPF Sighet a marit efectivele de lucratori de la frontiera. Afla aici cum se circula in minivacanta de Rusalii

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Peste 200 de politisti de frontiera maramureseni vor desfasura zilnic activitati de supraveghere si control a frontierei de stat pe perioada minivacantei de Rusalii.

Avand in vedere ca in perioada urmatoare va fi minivacanta de Rusalii, perioada ce reprezinta un prilej pentru multi maramureseni de a petrece vacanta in afara granitelor, din experienta anilor anteriori, in punctele de trecere a frontierei se estimeaza cresteri atat ale traficului de persoane cat si a mijloace de transport. Aceste cresteri sunt preconizate in special la frontiera cu Ungaria, dar si la frontiera cu Ucraina.

„In acest sens, ITPF Sighetu Marmatiei va dispune toate masurile aflate in competenta institutiei pentru reducerea timpilor de asteptare si asigurarea unui control operativ. Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numarul politistilor de frontiera care isi desfasoara activitatea la controlul documentelor si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. Subliniem faptul ca este folosita la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, in limita configuratiei acestora. In functie de valorile de trafic, in fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau iesire din tara, dupa caz”, a declarat scms. Radu Lungu, purtator de cuvant la ITPF Sighetu Marmatiei.

In acelasi timp, au fost dispuse masurile necesare pentru o supraveghere sporita a frontierei de stat, respectiv prevenirea si combaterea migratiei ilegale si a contrabandei cu bunuri de larg consum, in punctele de trecere a frontierei si in zona de competenta.

„ITPF Sighetu Marmatiei va depune toate eforturile in vederea asigurarii unui echilibru intre securitatea cetatenilor si fluenta traficului de calatori. Pentru evitarea aglomerarilor, revenim cu precizarea de a fi tranzitate toate punctele de frontiera deschise traficului international”, a mai precizat Radu Lungu.

Timpii de asteptare pot fi verificati de cetateni on-line

Participantii la traficul transfrontalier au la dispozitie aplicatia Trafic On-line, dezvoltata de Politia de Frontiera Romana, ce poate fi accesata pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro, care prezinta informatii despre toate punctele de frontiera. Mai mult, aceasta aplicatie on-line arata o medie a timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de asteptare sunt actualizati in timp real, fapt ce ajuta utilizatorul sa-si reconfigureze traseul catre un punct de frontiera ce inregistreaza valori de trafic scazute.

De asemenea, pentru informatii privind punctele de trecere a frontierei, despre calatoria in strainatate sau pentru sesizari privind diferite aspecte din sfera de competenta a Politiei de Frontiera cetatenii pot suna la numarul de telefon 021.9590, care functioneaza in regim permanent.

Informatiile au fost furnizate de ITPF Sighetu Marmatiei

A.A.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *