ITPF SIGHET – Imprimante de 128.000 de euro, posibil furate, depistate la Petea

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a anunțat că azi, 18 martie a.c., la ora 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat, pe sensul de intrare în România pentru efectuarea formalităților de frontieră, un bărbat cu dublă cetățenie româno-maghiară. Bărbatul, în vârstă de 39, de ani conducea o autoutilitară marca Mercedes-Benz, înmatriculată în România.

„În urma controlului efectuat de către polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Oradea au fost descoperite 78 de produse electronice (imprimante). Existând suspiciuni rezonabile cu privire la proveniența produselor transportate, s-a efectuat un control specific în urma căruia s-a stabilit faptul că firma destinatară nu există în bazele de date, facturile sunt fictive, iar bunurile transportate sunt susceptibile a fi furate.

În cauză, colegii noștri au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar bunurile în valoare de 627.140 lei (aproximativ 128.000 euro) au fost indisponibilizate până la finalul cercetărilor”, precizează autoritățile de frontieră.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu