ITPF Sighetu Marmatiei: 22.450 de pachete cu tigari de contrabanda nu vor mai ajunge pe piata neagra din tara noastra

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au reusit sa confiste tigari de contrabanda in valoare de peste 200.000 de lei.

Un echipaj al politiei de frontiera din Sighetu Marmatiei a descoperit, in apropierea frontierei de stat 8 colete cu tigari. Acestea au fost duse la sediul sectorului unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 46.800 lei. Tigarile au fost confiscate. Politistii de frontiera fac cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Si un echipaj al politiei de frontiera din localitatea Brodina, judetul Suceava, a depistat in apropierea frontierei de stat (pe directia localitatii Ulma), mai multe persoane care transportau catre interiorul tarii colete voluminoase.

Politistii de frontiera au procedat la interceptarea acestora efectuand somatiile legale prin voce si, deoarece nu s-au oprit, au tras doua focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Carausii nu s-au oprit. Acestia au profitat de intuneric, dar si de terenul impadurit si au fugit spre teritoriul statului vecin.

„Imediat au fost informate autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea cercetarii in comun a cazului. In zona respectiva, politistii de frontiera au descoperit 5 colete cu tigari,  invelite in folie neagra, care au fost transportate la sediul sectorului unde in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 9.950 pachete de tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.

Intreaga cantitate de tigari in valoare de 116.415 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare lucratorii nostri desfasoara activitati specifice in cooperare cu granicerii ucraineni in vederea documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun”, a relatat scms. Radu Lungu, purtator de cuvant la ITPF Sighetu Marmatiei.

De asemenea politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor P.F. Vicovu de Sus si Brodina au descoperit, in apropiere de frontiera de stat, 12 colete cu tigari de provenienta ucraineana. Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, in urma inventarierii, s-a constatat ca acestea contin 8.500 pachete cu tigari, de diferite marci, in valoare de 99.500 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii. Si in acest caz, politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru identificarea persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Informatii furnizate de ITPF Sighetu Marmatiei

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1