ITPF Sighetu Marmatiei: Masuri dispuse in punctele de frontiera pentru perioada sarbatorilor de iarna

Reclame home 1
Reclame home 1

Avand in vedere ca se apropie sarbatorile de iarna, perioada cand traficul prin punctele de trecere a frontierei creste considerabil, ITPF Sighetu Marmatiei si-a adaptat misiunile de supraveghere si control, precum si resursele umane si materiale, astfel incat sa se asigure un control eficient si operativ.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: „Pentru evitarea aglomerarilor, au fost dispuse masuri de suplimentare a personalului politiei de frontiera pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura fiecarui punct de trecere, in functie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, au fost contactate autoritatile statelor vecine, in vederea stabilirii unor masuri comune, in baza protocoalelor bilaterale, astfel incat controlul de frontiera sa se desfasoare cu operativitate.”

Recomandarile Politiei de Frontiera

Ca in fiecare an, se estimeaza ca cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, sens in care ITPF Sighetu Marmatiei recomandam tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se evite aparitia aglomerarilor.

Mentionam ca, la frontiera romano-ungara, in zona de competenta a judetului Satu Mare, sunt 2 puncte de trecere cu specific rutier si, in total, sunt disponibile, atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe sensul de iesire, cate 10/10 de benzi de control pe sens.

• pe raza judetului Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj; P.T.F. Petea – Csengersima

De asemenea, mentionam ca, la granita cu Ungaria, in zilele de sambata, intre 10.00-18.00, ora Romaniei, sunt deschise 3 puncte de trecere a frontierei ocazionale, menite sa faciliteze traficul persoanelor care domiciliaza in localitatile de frontiera.

De asemenea, recomandam participantilor la traficul transfrontalier consultarea aplicatiei Trafic On-line, care poate fi accesata pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Aceasta aplicatie on-line prezinta o medie a timpului de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Situatia traficului autovehiculelor de mare tonaj

O situatie aparte se inregistreaza in ceea ce priveste traficul de marfuri deoarece, in preajma sarbatorilor, numarul mijloacelor de transport marfa creste ca urmare a intensificarii comertului din aceasta perioada.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: „Precizam ca, si pentru aceasta categorie de mijloace de transport, este folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, in limita configuratiei acestora, iar in functie de trafic, sunt suplimentate arterele de control si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel incat formalitatile de frontiera sa se efectueze cu operativitate. De asemenea, reamintim faptul ca, la granita cu Ungaria, incepand cu 1 noiembrie a.c., autoritatile de frontiera maghiare verifica achitarea amenzilor pentru sanctiunile contraventionale aplicate pe teritoriul Ungariei (exemplu: neplata taxelor de drum), de catre conducatorii mijloacelor de transport marfa, aspect ce a determinat efectuarea unor verificari suplimentare care au generat, in anumite momente, o crestere a timpilor de asteptare.”

In proximitatea punctelor de trecere, politistii de frontiera impreuna cu reprezentantii politiei rutiere informeaza conducatorii auto despre posibilitatile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole