Iubitori de dans din 9 tari, ”specializati” la scoala Prodance 2000 Baia Mare (FOTO)

PNL

Robert Vlasan & Sabina StrimbRitmuri traditionale scotiene si germane au pus stapânire vineri seara pe ringul Prodance 2000 Baia Mare, club care a organizat – in parteneriat cu American International School of Transylvania – o seara dansanta multiculturala. Peste o suta de iubitori de dans din 9 tari au invatat de la Clare din Marea Britanie si de la Annika din Germania dansuri traditionale din tarile lor de provenienta. In acelasi weekend, doua dintre perechile de performanta ale clubului baimarean au evoluat pâna in finale la ”Cupa Feeling” din Oradea. La acest sfirsit de saptamâna, peste 20 de perechi de la Prodance 2000 vor lupta pentru medalii in Dej, la ”Cupa Latino Angels”.

Peste o suta de iubitori de miscare din 9 tari (Anglia, Franta, Germania, Danemarca, Spania, Austria, Estonia, Turcia si România) au luat lectii de dans vineri seara la Prodance 2000 Baia Mare, in cadrul unei seri multiculturale pusa la cale de scoala de dans in parteneriat cu American International School of Transylvania. Sapte dansuri traditionale (sase din Scotia, unul din Germania) au fost predate de doua voluntare ale American International School of Transylvania.

Este vorba despre Clare Blanchard din Marea Britanie si Annika Thieme din Germania. Seara dansanta a fost completata de ”roatele” din Maramures, de valsurile vieneze si de salsa din America de Sud. ”Experienta a fost una inedita, deosebit de distractiva si instructiva pentru toti participantii la seara noastra multiculturala. Asa cum ne-am asteptat, ringul de dans s-a dovedit a fi neincapator!”, a declarat Lorand Ilyes – presedinte Prodance 2000.

Sâmbata, 21 mai, la Oradea a avut loc concursul national ”Cupa Feeling”, la care au participat doua dintre perechile de performanta de la clubul baimarean, ambele reusind calificarea in finalele categoriilor lor. Este vorba despre Adrian Pop & Anca Dunca (Clasa E, 12-13 ani) si despre Robert Vlasan & Sabina Strimb (Precompetitional, 2 dansuri, 8-9 ani). ”Celelalte perechi au facut o pauza competitionala in vederea pregatirii participarii – la finele acestei saptamâni – la concursul national ”Cupa Latino Angels”de la Dej, acolo unde scoala noastra de dans va fi reprezentata de peste 20 de perechi”, a informat Ilyes.

Urmatoarele evenimente din agenda Prodance 2000 sunt celebrarea prin dans a Zilei Internationale a Copilului si concursul international de la Kosice (Slovacia) din 4-5 iunie.

ZiarMM

Adi Pop & Anca Dunca

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1