Iustin Talpos si-a lansat candidatura pentru Baia Mare: Vezi proiectele cu care vrea sa ajunga primar

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

iustin talpos 2Joi, 21 ianuarie, la sediul Miscarii Populare Maramures, profesorul Iustin Talpos si-a lansat candidatura pentru functia de primar al municipiului Baia Mare.

Dupa ce a prezentat cateva detalii despre cine este, fostul director al scolii “Lucian Blaga” Baia Mare a vorbit si despre proiectele pe care vrea sa le implementeze dupa ce va deveni primar.

“Deocamdata suntem in formare cu o echipa de consilieri foarte buni, care isi aduc fiecare ideile si vom aduce, speram, o dezvoltare reala pentru municipiul Baia Mare, astfel incat orasul acesta sa nu se mai regaseasca doar la capitolul imagine pe televizor, ci si la capitolul realizari.

Baia Mare este oras european si in aceasta calitate sunt fel convins ca si actualul primar a depus proiectul pentru Capitala Culturala Europeana, dar trebuie sa demonstram acest lucru nu numai cu cateva bulevarde pe centrul orasului, ci si cu zonele marginase, acolo unde infrastructura lasa de dorit.

Ma angajez ca nu vom mari taxele si impozitele in mandatul de patru ani care va urma, cred ca este o necesitate pentru orasul acesta. Unul dintre punctele noastre este apa potabila. Din pacate, factura la Vital este mai mare decat factura la curent electrica. Dorim sa scadem acest pret nu doar populist, ci dorim sa-l aducem la pretul real.

Un alt proiect important este izolarea termica a fiecarui bloc din fiecare cartier, sa nu uitam ca baimarenii platesc impozit si pe Granicerilor si pe Melodiei si pe Rapsodiei, nu doar pe Bulevardul Unirii sau in Piata Revolutiei.

Un alt punct este sa inlaturam odata pentru totdeauna acest monopol al firmelor de casa care obtin la fiecare licitatie, doar ei, contracte pe bani publici.

Nu am lasat acest punct la final intamplator. Cred ca majoritatea baimarenilor nu avem habar ca Baia Mare are un Ocol Silvic al carui fond depaseste aproape 10.000 de hectare, de la care nu ni se comunica la ce se utilizeaza, unde pleaca lemnele, cine foloseste banii, in ce folos si mai ales pentru cine”, a spus Iustin Talpos.

El a adaugat ca “nu am pornit aceasta lupta avand in cap ideea de a-l bate sau nu pe actualul primar, am in cap un singur lucru: sa vin pentru Baia Mare”.

De asemenea, presedintele Miscarii Populare Maramures, Adrian Todoran, a spus ca Iustin Talpos este solutia pentru Baia Mare.

“Ne prezentam in fata cetatenilor cu profesori, doctori, ingineri, chiar preoti, pentru ca alaturi de noi trebuie sa vina acei oameni care sunt nemultumiti de actuala conducere a municipiului Baia Mare. Nu putem plati apa aproape 8 lei si orase ca si Timisoara sa plateasca 5,5 lei. Nu se poate sa avem apa in cadere la dispozitia noastra si oras ca si Oradea sa plateasca 6 lei.

Cred in proiectul lui Iustin Talpos, care este un om care a venit cu sufletul deschis la partid. Iustin Talpos este solutia Miscarii Populare pentru un oras transparent, avem nevoie de oameni seriosi, oameni care sa creada ca acest oras nu este mort. Iustin Talpos va fi solutia pentru Baia Mare”, a declarat Adrian Todoran.

Vlad HERMAN

iustin talpos si adrian todoran

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

8 Comments

  1. STEKO

   Da mai dom’,,geo”!Ponta avea o fata joviala,Crinel o moaca preocupata…restul de…puscarie…

   Reply
 1. Zoli

  Cu tot respectul pentru Todoran si Talpos, candidatul PMP nu il va bate la alegeri pe primar. De altfel, practic nu are deocamdata contracandidat.

  Reply
  1. STEKO

   Pina la,,campanie”mai sint multe zile de trait si multe nopti de dormit.Egreu de gasit un contracandidat dar incet,incet apar.Si poate ca fiecare cu o echipa buna de comunicare isi va putea explica ceea ce doreste.In primul rind ca primarul sa nu aiba impresia ca este,,stapinul”orasului…ca si consilierii au un cuvint sau o parere de spus…

   Reply
 2. ioan

  Iar voua basistilor care ne-ati taiat tot ne pupati in … si stati acasa respirati exact degeaba,… insa cat de mare tupeu aveti ma…r !!!!!!!!!!!

  Reply
 3. Annelise

  De ce s-au mentionat doar strazile Granicerilor,Melodiei si Rapsodiei? D-le Talpos,va anunt ca nu sunt cele mai defavorizate strazi si nici cele mai sarace,asa cum faceti referire.Din partea mea,un mare dislike.Si nu ati venit cu nimic nou,mai mult,cu Basescu in spatele dvs., simt un mare dezgust pentru ceea ce faceti acum.Consider ca locul dvs. este in scoala,alaturi de elevi.

  Reply
 4. sa.ne.plangem.de.romania

  1. Cred ca cei de pe Granicerilor nu sunt de acord cu chestia cu infrastructura, plus ca Chereches tocmai pentru asta lua creditul nu? Iar cu faza cu oras european ati dat-o in bara rau, mai bine taceati.
  2. La chestia cu impozitele nimic nou, nici acum nu s-au marit, iar faptul ca garantati ca nu mariti impozitele inca 4 ani e pueril. Nu cred ca cineva poate garanta asa ceva. Legat de pretul apei da, aici se poate lucra.
  3. Izolarea fiecarui bloc din cartier – o prostie. nici in 10 ani nu se poate face asa ceva, doar daca ii obligati pe locatari sa-si faca singuri.
  4. Firmele cu monopol – fiecare isi schimba cu ale lui. Important e sa-si faca treaba bine si la preturi ok. Contestatari se gasesc oricum. Ar trebui aici organele competente sa-si faca dotoria si sa verifice lucrarile.
  5. De ce ar trebui ca cineva sa faca un raport in fata cetatenilor cu ce se face cu fiecare copac din ocol, iarasi aici cred ca ar trebui sa verifice cine trebuie. Cred ca presa ar putea scoate la iveala astfel de lucruri daca s-ar documenta serios si nu ar face articole mizere.
  Imi pare rau, dar aceste “proiecte” sunt o gluma, sunt doar chestiuni care cel mult ar putea ataca actualul primar si nu proiecte de dezvoltare al orasului.Cum se poate sa veniti cu asemenea proiecte de doi bani. Ati fost profesor, director, ce nota ati da unor elevi care ar scrie asa ceva la o lucrare despre proiecte de dezvoltare a unui oras? Sincer.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *