Ivascu cel Groaznic pentru patrimoniul cultural si arhitectural al Maramuresului

Reclame home 1
Reclame home 1

Camera Deputatilor a dezbatut motiunea simpla „PSD ingroapa cultura chiar in anul celebrarii Centenarului”, depusa impotriva ministrului culturii, George Ivascu. Documentul a pornit de la realitatea cu care se confrunta Romania in ceea ce priveste degradarea monumentelor. Amintim faptul ca zilele trecute s-a daramat casa in care s-a nascut Brancusi. Inadmisibil! Ritmul este comparabil cu cel inregistrat in zonele de razboi, ceea ce ne plaseaza pe primul loc in Europa la capitolul distrugere si neglijare a patrimoniului cultural si arhitectural.

Maramuresul se inscrie in nefericitul top al judetelor in care cladiri cu valoare de patrimoniu sau cultural-istorica sunt abandonate de Ministerul Culturii.

„Ministrul Culturii ar fi trebuit sa se autoevalueze si sa plece fara sa astepte o motiune. Proiectele mari ale Romaniei in an centenar sunt spectacolele si chiolhanurile. Nimic cu impact pe termen lung. In Maramures ar fi trebuit sa taiem panglica cu ocazia renovarii caselor memoriale Gheorghe Pop de Basesti si Mihaly de Apsa. Noi constatam degradarea lor.

In schimb, s-au finantat cu sute de mii de euro actiuni de care astazi nu-si mai aminteste nimeni. Nu s-a gasit un echilibru intre investitii in patrimoniul cultural si arhitectural si cheltuieli cu manifestari denumite pretentios „acte culturale” in cinstea Marii Uniri”, a declarat deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus.

Parlamentarul face un apel catre toti deputatii de Maramures pentru a privi motiunea la adresa lui Ivascu prin prisma intereselor judetului si nu a ordinelor de partid. Votul pe motiune se va da in sedinta de miercuri, 17 octombrie.

Biroul comunicare.

Cabinet Deputat USR Maramures, Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole