Ivica Dacic: Serbia nu va face niciun compromis privind Kosovo de dragul perspectivei europene

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Serbia nu isi va calca in picioare Constitutia si demnitatea prin recunoasterea statului artificial Kosovo de dragul perspectivei europene, a subliniat vineri ministrul de externe sarb Ivica Dacic, transmite Tanjug, informeaza AGERPRES.

Referitor la o declaratie recenta a parlamentarului german Peter Beyer potrivit careia Serbia nu va putea adera la Uniunea Europeana in absenta recunoasterii (independentei) Kosovo de catre Belgrad, Dacic a declarat cotidianului Vecernje Novosti ca mesajul ar trebui sa fie luat in serios intrucat Beyer este un oficial al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), partidul cancelarului german Angela Merkel.

”Dar daca lucrurile ar sta asa, atunci care este scopul dialogului de la Bruxelles si al procesului obositor – pentru noi – si extrem de frustrant daca rezultatul este cunoscut dinainte? Batalia diplomatica pentru Kosovo-Metohija este inca in fata noastra”, a spus seful diplomatiei sarbe.

Kosovo si-a declarat independenta in februarie 2008, aceasta fiind recunoscuta pana in prezent de 23 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Tarile membre care nu au facut acest lucru sunt Spania, Romania, Slovacia, Grecia si Cipru.

Negocierile sarbo-kosovare mediate de Bruxelles au dus la un acord cadru in 2013. Totusi, fiecare parte sustine ca cealalta isi incalca angajamentele in domenii precum energia, invatamantul si drepturile minoritatii sarbe din Kosovo.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *