A IX-a editie a Zilelor Revistei ”Nord Literar” se desfasoara sub egida ”Presa literara din nord-vestul tarii” (FOTO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

0nord-literarConsiliul Judetean Maramures, Revista de Cultura ”Nord Literar”, Asociatia Scriitorilor Baia Mare si Uniunea Scriitorilor din Romania, filiala Cluj, organizeaza, in zilele de 14 si 15 octombrie 2016, ”Zilele Revistei Nord Literar”. Editia a IX-a a acestei manifestari se deruleaza sub egida ”Presa literara din nord-vestul tarii”, cu participarea scriitorilor din mai multe colturi ale Romaniei. Revista ”Nord Literar”, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Maramures este condusa de Gheorghe Glodeanu, director si Saluc Horvat, director executiv.

Programul a inceput vineri, 14 octombrie, la ora 10.30, cu primirea oaspetilor de catre Gabriel Zetea, presedinte al Consiliului Judetean. Deschiderea lucrarilor a avut loc la ora 11.00, la Restaurantul ”Carpati” din Baia Mare. Dupa discursurile de inceput si prezentarea participantilor, directorul executiv al revistei de cultura ”Nord Literar”, Saluc Horvat a trecut la inmanarea premiilor.

Diploma ”Opera Omnia” a revenit lui Aurel Rau, Premiul pentru poezie a ajuns la Adrian Popescu si Ioan Pintea, Premiul pentru proza i-a fost inmanat lui Daniel Dragomirescu, Premiul special pentru poezie l-a obtinut Nicolae Scheianu, Premiul special pentru proza a fost primit de Florica Bud, in timp ce Premiul pentru valorificarea patrimoniului cultural a revenit lui Vasile Iuga de Saliste.

Gabriel Zetea: A fost o onoare sa primim la Consiliul Judetean Maramures atat de multi reprezentanti de marca ai peisajului cultural”

Insotiti de conducerea revistei ”Nord Literar”, respectiv Gheorghe Glodeanu si Saluc Horvat, scriitorii din Maramures, dar si din intreaga tara, au ajuns in biroul presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

”Este o onoare pentru Consiliul Judetean de a avea ca invitati, intr-o singura zi, atat de multi reprezentanti de marca ai peisajului cultural din nord-vestul Romaniei si nu numai. Am primit aprecierile academicianului clujean Ioan Pop, dar si a reprezentantilor institutiilor de cultura din Bucuresti, Iasi, Valcea, Satu Mare, Bistrita Nasaud, Salaj, Bihor etc, fata de sustinerea financiara pe care Consiliul Judetean Maramures o arata institutiilor culturale, evenimentelor si simpozioanelor, sustinere care, din pacate, nu se regaseste in foarte multe judete ale tarii.

Este de datoria autoritatilor publice locale sa aloce, intr-o masura rezonabila, fonduri publice care sa sustina si sa ajute la dezvoltarea fibrei noastre nationale: cultura”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

nord-literar1

nord-literar2

nord-literar2

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. justitiar verde

  Oameni de cultură! Profesori, foşti jurnalişti,universitari, dar nici un student nici o valoare?Numai cei care au învaţat obligatoriu limba rusă fac sau se fac că sunt literaţii mileniului

  Reply
 2. mmm

  presa libera din NV tarii ???? pe bune ??? si in poze in mijlocul scriitorilor liberi se afla seful comunistilor din judet ???? hai ma pe bune ????? ti siscarba sa te uiti la poza aia unde apar toate fosilele comuniste … asta inseamna presa libera ????? eu sincer va rog sa imi spuneti 1 singur ziar din baia mare, nu din judet, care nu e aservit politic si care putem sa spunem ca e liber …. 1 singur vreau …

  Reply
 3. maria

  Ei da! ca si pe vremea comunistilor, trebui’ sa moara marii “maestri”, “gloriile” cvasi-mumificate – ca abia mai apoi sa aiba loc de respirat si tinerii… Parca se spunea ca adevaratii Maestri sint aceia care au pe linga ei ciraci…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *