Izolati in Romania: Valea Morii, locul din Maramures in care vestile vin doar la radio

Reclame home 1
Reclame home 1

Valea Morii este un catun al comunei Viseu de Jos, din judetul Maramures, situat pe un parau lung de 11 km care duce inspre Poienile de sub Munte. Paduri de fag si brad sunt de-a lungul drumului pe care putin ajung sa-l strabata, scrie europafm.ro.

Anul trecut, o echipa a postului public de televiziune a pornit in descoperirea locurilor izolate din Romania, in care mai traiesc doar comunitati restranse. Printre locurile in care au ajuns Dite Dinesz, de la TVR Timisoara si operatorul Marius Danci  se afla si catunul Valea Morii.

”In Valea Morii e un catun cu cel mult 10 case aflate la mare distanta una de cealalta. Nu poti sa ajungi la ei – Vasile, Marioara si Ioan- decat pe o poteca abrupta.

Vasile a fost toata viata cioban, ca sa-si pazeasca oile a dormit toata iarna afara. Se mandreste ca toata viata a avut grija de oi si astfel nu a adunat pacate, fiind mai tot timpul el singur cu animalele sale.  Desi a avut destul timp pentru el,spune ca viata e un vis ce incepe seara si se termina cand te trezesti.

Marioara nu a fost nicio zi la scoala, are 90 de ani si e convinsa ca omul e pe pamant doar un calator. Toata viata a trait-o in Valea Morii. Ioan ne-a intrebat daca atunci cand ne vom intalni pe lumea cealalta , ne vom mai recunoaste.

In catunul Valea Morii arareori ajunge un strain, iar vestile din lumea noastra ajung doar pe undele radioului”, povesteste Dite Dinesz.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole