Jaguar a decis sa produca viitorul model Land Rover Defender in Slovacia

Constructorul auto britanic Jaguar Land Rover a anuntat marti ca a decis sa produca noul sau model 4×4 Land Rover Defender la o uzina din Slovacia, in ideea de a face loc pentru productia unor noi modele la uzina sa din Marea Britanie, transmit Reuters si AFP, informeaza AGERPRES.

Modelul Land Rover Defender urmeaza sa fie dezvaluit in mod oficial in a doua parte a acestui an de Jaguar Land Rover, companie controlata de grupul Tata Motors din India.

Acesta este al doilea model de automobil Land Rover, dupa Land Rover Discovery, care va fi produs la uzina de la Nitra (vestul Slovaciei), a carei constructie a inceput in 2016 si care a fost finalizata in luna octombrie a anului trecut. Uzina are o capacitate de productie de 150.000 de vehicule pe an insa Jaguar Land Rover (JLR) are ambitia de a produce 300.000 de vehicule pe an in Slovacia.

“Aceasta decizie este in paralel cu planurile privind investitii semnificative la uzina de la Solihull (Marea Britanie) pentru a sprijini productia urmatoarei generatii de modele Range Rover si Land Rover” a informat JLR intr-un comunicat de presa.

Nimic nu indica faptul ca JLR a luat aceasta decizie cu privire la Land Rover Defender din cauza Brexitului, a carui data a fost prelungita pentru sfarsitul lunii octombrie dar care provoaca ingrijorari la varful industriei auto din Marea Britanie. Producatorii auto se tem ca in cazul unei iesiri dezordonate a Marii Britanii din Uniunea Europeana, se vor confrunta cu intarzieri in aprovizionarea cu componente, noi controale vamale si un tarif de pana la 10% pentru autovehicule finalizate.

Impreuna producatorii JLR, Mini, Rolls-Royce si Vauxhall au asamblat 750.000 din cele 1,52 milioane autovehicule produse anul trecut in Marea Britanie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1