Jaguar Land Rover deschide o unitate in Ungaria pentru o colaborare stransa cu furnizorii CC

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cel mai mare producator auto britanic – Jaguar Land Rover (JLR) – va crea 100 de locuri de munca in noul birou de inginerie din Ungaria, care va permite o colaborare stransa cu furnizorii din Europa Centrala si de Est (CEE), transmite Reuters titrat de Agerpres.

Inginerii JLR din Budapesta vor lucra din 2019 cu angajatii companiei din Marea Britanie si din alte regiuni.

“Echipa din Budapesta va completa echipa de asistenta tehnica si furnizorii din regiune, precum si echipele noastre din Regatul Unit”, a afirmat Nick Rogers, directorul diviziei de inginerie al JLR.

La randul sau, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat: “Decizia celui mai mare producator auto britanic de a deschide biroul de inginerie din Ungaria reconfirma strategia noastra privind investitiile straine si in special cele din sectorul auto”.

Saptamana aceasta, grupul german Daimler AG a lansat Academia Mercedes-Benz, un centru de instruire situat langa fabrica din Kecskemet (centrul Ungariei), unde sunt produse automobile Mercedes-Benz. Valoarea investitiei se ridica la trei miliarde de forinti, iar statul a acordat o subventie de 622 de milioane de forinti.

Luna trecuta, Comisia Europeana a stabilit ca sprijinul de stat in valoare de 125 de milioane de euro, acordat de Slovacia Jaguar Land Rover indeplineste reglementarile UE privind ajutorul de stat.

Subventia atribuita Jaguar va contribui la dezvoltarea regiunii Nitra, fara a afecta concurenta pe piata unica, se arata intr-un comunicat al Executivului comunitar.

“Investigatia noastra a confirmat ca ajutorul de stat de 125 de milioane de euro acordat JLR de catre Slovacia pentru proiectul construirii unei noi fabrici auto in regiunea Nitra este in linie cu reglementarile UE privind ajutorul de stat. Investigatia a aratat ca ajutorul de stat era necesar pentru ca Jaguar Land Rover sa decida sa investeasca in Europa si nu in Mexic. De asemenea, investitia va contribui la crearea de locuri de munca, la dezvoltarea economica si la competitivitatea unei regiuni dezavantajate”, a afirmat comisarul european pentru concurenta, Margrethe Vestager.

Jaguar Land Rover, detinut de grupul indian Tata Motors, investeste 1,4 miliarde de euro pentru a construi o facilitate de productie in regiunea Nitra (Slovacia), o zona eligibila pentru ajutor regional, conform reglementarilor UE privind ajutorul de stat. Capacitatea de productie a uzinei va fi de 150.000 de masini pe an, iar numarul locurilor de munca directe create de acest proiect este estimat la 3.000.

Slovacia a notificat Comisia Europeana ca intentioneaza sa acorde pentru construirea uzinei un ajutor de stat in valoare de 125 de milioane de euro – suma maxima care poate fi acordata pentru un astfel de proiect.

Foto: The Slovack Spectator

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *