septembrie 19, 2021

Jamie Oliver creste pretul tuturor bauturilor dulci servite in restaurantele sale din Anglia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

jamie-oliver_scandic-hotels_4327863806Celebrul chef britanic Jamie Oliver a hotarat sa creasca pretul tuturor bauturilor dulci servite in restaurantele sale din Anglia. El va dona banii rezultati in scopuri caritabile, relateaza site-ul eater.com citat de Agerpres.

Dupa cum declara in luna ianuarie, Oliver crede ca zaharul ar trebui sa fie impozitat la fel ca tutunul si “orice altceva care poate, sincer, sa distruga vieti”. Potrivit Nottingham Post, el se conformeaza propriei sale declaratii si ii “taxeaza” pe clienti cu 10 peni pentru fiecare bautura carbogazoasa si alte bauturi dulci.

Oliver spune ca se asteapta ca din aceasta crestere a pretului sa stranga 80.000 de lire pe parcursul anului viitor. Bucatarul-sef va dona banii pentru a sustine ‘Sustain’, o organizatie de caritate care promoveaza initiativele alimentare pentru sanatatea copiilor in Marea Britanie.

“Am vazut in mod direct efectele tulburatoare pe care dieta saraca si excesul de zahar le au asupra viitorului si sanatatii copiilor nostri … asa ca trebuie sa incepem aici”, a spus bucatarul.

Jamie Oliver nu este primul care s-a gandit sa “taxeze” bauturile carbogazoase si alte bauturi dulci. Mexicul a implementat un impozit de 10 la suta in luna ianuarie 2014 in incercarea de a ajuta la reducerea ratelor de obezitate si a consumului de suc. The Guardian scrie ca, pana in prezent, taxa pare sa functioneze. In medie, mexicanii cumpara cu sase la suta mai putine bauturi carbogazoase. Acum militantii anti-obezitate vor sa dubleze taxa la 20 la suta.

Impozitarea bauturilor cu zahar a inceput sa prinda si in Statele Unite. In noiembrie trecut, Berkeley (California) a devenit primul oras american care a impus o astfel de taxa.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2