Jandarmeria Maramures a lansat proiectul ,,Cresterea capacitatii de cooperare transfrontaliera”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Jandarmeria Maramures a lansat proiectul ,,Cresterea capacitatii de cooperare transfrontaliera”, care se ridica la suma de 111.111 Euro. Managerul proiectului este col. Ioan Talpasan, adjunct al inspectorului sef. Perioada de implementare este de 18 luni si are ca partener de proiect Unitatea 1241 Ivano-Frankivsk din cadrul Garzii Nationale Ucrainiene.

In cadrul ,,Programului Operational Comun Romania-Ucraina 2014-2020”, Inspectoratul de Jandarmi Judetean „Pintea Viteazul” Maramures – in calitate de lider beneficiar a semnat la data de 21 noiembrie 2019 un Contract de Grant in valoare totala de 111.111 EUR (533.332,80 lei) cu Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei – in calitate de Autoritate de Management, pentru finantarea proiectului cu titlul ,,Cresterea capacitatii de cooperare transfrontaliera” Cod EMS-ENI 2SOFT/4.3/126. Perioada de implementare a acestui proiect este de 18 luni si are ca partener de proiect Unitatea 1241 Ivano-Frankivsk din cadrul Garzii Nationale Ucrainiene.

Obiectivul general al proiectului este cresterea nivelului de incredere a cetatenilor din zona transfrontaliera in Jandarmeria Romana si Garda Nationala Ucraineana prin cresterea eficientei, mobilitatii si cooperarii intre aceste structuri.

Obiective specifice:
1. Consolidarea capacitatii institutionale si tehnice de asigurare, mentinere si restabilire a ordinii publice in zona transfrontaliera.
2. Cresterea cooperarii dintre structurile de ordine publica ale partenerilor pentru a realiza o abordare unitara a evenimentelor cu impact transfrontalier.
3. Cresterea prezentei structurilor partenere si reducerea timpului pentru interventie in regiunea transfrontaliera.
Pentru atingerea obiectivelor vor fi achizitionate in cadrul si din bugetul proiectului, de catre Inspectoratul de Jandarmi Judetean „Pintea Viteazul” Maramures: 2 autovehicule 4×4, 2 dispozitive de vedere termice si 2 dispozitive de vedere nocturna, respectiv de catre Unitatea 1241 Ivano-Frankivsk: 1 ATV, 1 snowmobil, 2 dispozitive de vedere termice, 1 dispozitiv de vedere nocturna si 3 arme cu tranchilizant.

Totodata, in cadrul proiectului se vor desfasura 3 sesiuni de pregatire comuna teoretica si practica, in Maramures respectiv in regiunea Ivano-Frankinvsk precum si un atelier de lucru care va avea ca scop si totodata rezultat un manual trilingv (romana, ucraineana, engleza) de proceduri in domeniul ordinii publice.

Activitatile din cadrul proiectului vor avea un puternic impact transfrontalier cu relevanta pentru zona de de granita si vor reflecta interesul ambelor tari.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2