Jandarmeria Maramures: Drumetii montane in siguranta. Ce sa faceti si ce sa nu faceti cand mergeti pe munte

PNL

Sezonul cald aduce cu el numerosi turisti in zonele montane ale judetului, motiv pentru care Jandarmeria Maramures face cateva recomandari iubitorilor de natura.  

Astfel, iubitorii de drumetii montane sunt sfatuiti sa respecte regulile muntelui, sa nu lase in urma lor resturi menajere depozitate in spatii neamenajate si sa nu distruga mediul inconjurator prin diverse actiuni neconforme cu protejarea acestuia.

Turistii sunt indemnati sa fie echipati adecvat, cu bocanci si cu un rucsac cu strictul necesar, sa nu aprinda focul in locurile neamenajate, sa nu distruga semnele de orientare turistica ale traseelor si sa nu intre cu autoturismele in zonele marcate.

Jandarmii montani din cadrul posturilor Suior, Cavnic, Valea Vaserului si Borsa,  sfatuiesc iubitorii de drumetii sa nu se abata de la traseele marcate pentru a nu intampina probleme nedorite. Este indicat ca inainte de inceperea unui traseu, acestia sa anunte jandarmii montani din zona cu privire la numarul de participanti, precum si ruta / traseul turistic pe care urmeaza sa-l parcurga.

Cetatenii pot solicita ori de cate ori este nevoie sprijinul structurilor montane, fie prin contact direct, fie prin apelarea numarului unic de urgente 112.

Informatii furnizate de Jandarmeria Maramures

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1