Jandarmeria Maramures: Ziua Veteranilor Unitatii – datoria sub deviza “onoare si patrie” (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ziua veterani jandarmerie 2Joi, 31 martie, la sediul Jandarmeriei Maramures s-a desfasurat activitatea „Rezervistii la Raport!”, eveniment organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Romane.

“Ca in fiecare an, in preajma aniversarii Zilei Armei, Jandarmeria Maramures isi indreapta atentia in mod special catre predecesorii acestei unitati, catre cei care au lasat in urma profesia de jandarm, profesie pe care o ducem azi, noi cei activi, mai departe.

Cu aceasta ocazie s-a desfasurat apelul solemn al rezervistilor si veteranilor unitatii, la care peste 20 au raspuns Prezent!”, a spus Calin Pop, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures.

In urma apelului, celor prezenti li s-au inmanat Revista Jandarmeriei Maramures, editia 2016, dupa care s-a trecut la citirea mesajului Inspectorului General Imputernicit al Jandarmeriei Romane, general de brigada, Andreiana Marin, cu ocazia Zilei Veteranilor Unitatii:

“Istoria unei natiuni se masoara in ani, fapte si oameni. Sunt onorat si fericit ca ma pot adresa dumneavoastra, oamenii care au scris o parte din istoria natiunii romane prin fapte de arme, prin jertfe si devotament. Avem printre noi veterani de razboi, din ce in ce mai putini si de multe ori ignorati, arhive vii, sfetnici de pret martori ai unui timp dospind de semnificatie si eroism.

Dumneavoastra sunteti adevaratele exemple ale iubirii de neam si pamant romanesc cei ce binemeritati respectul si admiratia noastra, fiind modele de demnitate si virtute, de eroism si omenie, de vigoare si cinste. La multi ani, bravi ofiteri ai Jandarmeriei Romane, la multi ani, stimati si pretuiti camarazi!”.

Pentru a-i cinsti pe cei care de la ultima intalnire au plecat de printre noi s-a pastrat si un moment pios de reculegere in amintirea dumnealor.

Comanda unitatii nu l-a uitat nici de aceasta data, pe cel mai varstnic veteran de razboi, jandarm maramuresean, colonel Buduru Anghel, caruia i s-a acordat o placheta de onoare in semn de respect si apreciere.

La cei 102 ani pe care i-a adunat de la inceputul Primului Razboi Mondial, starea dansului de sanatate nu a putut face posibila prezenta acestuia la apelul solemn, dar placheta va ajunge acolo unde trebuie, la loc de cinste.

ZiarMM

ziua veterani jandarmerie

placheta

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2