Jandarmii maramureseni, activitate de pregatire in domeniul montan

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada 30 august – 1 septembrie, in zona Preluca Catelei din Muntii Maramuresului a avut loc o activitate de pregatire a jandarmilor montani cu participarea a 4 instructori din cadrul Centrului de Pregatire Montana Sinaia, in cooperare cu I.J.J. Suceava,  I.J.J. Bistrita Nasaud, cu reprezentanti ai I.S.U.J. Maramures, ai I.T.P.F. Sighetu Marmatiei si ai Salvamont Maramures avand ca  tema – „Tehnica cautarii si salvarii persoanelor ratacite in zone montane greu accesibile / inaccesibile la sol. Aplicarea procedurii in situatia constatarii unor afectiuni a starii de sanatate a persoanelor cautate. Participarea la activitatea de evacuare a persoanelor la cea mai apropiata unitate medicala.”

„Aceasta activitate a cuprins pe parcursul celor trei zile de desfasurare diferite activitati, incepand cu cele de recunoastere, identificarea locurilor de organizare a atelierelor de pregatire si instalarea acestora (proceduri de acordare prim ajutor, noduri si legaturi specifice, tehnici de rapel, tiroliana, transport accidentat ), precum si exercitii complexe.

In cadrul activitatii de pregatire, din partea I.J.J. Maramures au participat jandarmi din comanda unitatii, din cadrul structurilor montane si din cadrul detasamentului mobil.

Suntem increzatori in capacitatea structurilor privind interventia in zona montana, asigurand totodata iubitorii de munte ca in situatii deosebite, structurile abilitate vor interveni cu promptitudine si profesionalism”, se arata intr-un comunicat de presa.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2