Jandarmii maramureseni asigura masurile de ordine la manifestarile publice din Piata Revolutiei

 Potrivit unor acte normative adoptate de Guvernul Romaniei, in perioada aceasta in Baia Mare se organizeaza manifestari publice de protest.

La nivelul municipiului Baia Mare, manifestarile au fost declarate si avizate in comisia de avizare constituita in baza legii.

In conformitate cu declaratiile de organizare, manifestarile se vor desfasura zilnic in perioada 04 – 07 mai, in Piata Revolutiei din Baia Mare, in fiecare zi  intre orele 19:00-21:00.   

Jandarmeria Maramures va asigura masurile specifice necesare desfasurarii manifestatiilor in conditii pasnice, protectia manifestantilor, dreptul la libertatea de intrunire si la libera exprimare. Acestia recomanda participantilor sa respecte indicatiile si recomandarile  fortelor de ordine, sa se abtina de la actiuni de natura care sa impiedice buna desfasurare a adunarilor publice si sa nu incite la asemenea actiuni.

Totodata, printr-un comunicat, Jandarmeria Maramures aminteste  faptul ca in conformitate cu prevederile legale  este interzisa si constituie infractiune participarea la adunarile publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante cu efect iritant-lacrimogen sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a acestora.

De asemenea, jandarmii adreseaza rugamintea catre conducatorii auto si catre pietoni sa evite deplasarea in spatiile si pe traseele pe care se vor desfasura aceste manifestari, pentru asigurarea fluidizarii normale a circulatiei, existand posibilitatea ingreunarii sau  blocarii circulatiei rutiere in  anumite zone.

Se mentioneaza faptul ca siguranta participantilor va fi prioritatea fortelor de ordine, iar in situatia identificarii unor persoane care prin modul de manifestare tulbura ordinea publica sau provoaca la savarsirea unor acte de violenta, participantii sunt rugati sa nu adere si sa nu sprijine asemenea actiuni si sa aduca la cunostinta jandarmilor despre asemenea situatii.

Jandarmii maramureseni recomanda participantilor sa nu se implice in incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii si linistii publice.

Cetatenii pot solicita ori de cate ori este nevoie sprijinul fortelor de ordine publica, fie prin contact direct, fie prin apelarea numarului unic de urgente „112”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1