Jandarmii montani maramureseni, pregatiti de sezonul de iarna

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ca urmare apropierii iminente a sezonului de iarna, Jandarmeria Montana de pe raza judetului Maramures si-a intensificat pregatirile in zona statiunilor montane, pe traseele turistice si in zonele unde este posibil sa se produca evenimente, fiind pregatiti sa intervina in situatii de urgenta, dar si in cazul constatarii unor abateri de la normele legale.

Au fost verificate si pregatite materialele montane specifice de interventie si salvare, dar si mijloacele auto din dotare – ATV-urile. Totodata, jandarmii montani vor fi insotiti si de catre cainele de serviciu specializat in cautarea – salvarea victimelor prinse in avalanse.

Pentru a veni in sprijinul turistilor si iubitorilor sporturilor de iarna, Jandarmeria Montana Maramures are dispuse posturi de jandarmi in statiunile turistice Borsa, Cavnic, Suior-Mogosa,Valea Vaserului unde vor desfasura activitati pentru informarea, indrumarea si acordarea de asistenta turistilor aflati in dificultate, axandu-se in permanenta pe accentuarea prezentei in zona partiilor de schi si a celorlalte amenajari (sanius, snowboard, etc.).

Principalele evenimente nedorite care au loc in regiunile montane se petrec din cauza lipsei unui echipament adecvat si aventurarii turistilor in zone pe care nu le cunosc si care in aceasta perioada a anului pot deveni periculoase.

Jandarmii montani vor actiona si in acest an alaturi de partenerii de la formatiunea Salvamont  Maramures, fiind preconizata si o intalnire pentru stabilirea ultimelor detalii tehnice, precum si a modului actiune in situatiile neprevazute ce pot aparea in zonele de competenta. Pentru evitarea situatiilor nedorite, iubitorii muntelui sunt sfatuiti sa tina cont de recomandarile salvamontistilor si a personalului Jandarmeriei Montane.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2