JANDARMII RECUNOSC – Ursul, tot mai des reclamat printre casele oamenilor din Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

„În ultima perioadă, prezența ursului este tot mai des semnalată în anumite zone de munte, localități, gospodării”. O spune Jandarmeria Maramureş, care, cu această ocazie transmite turiştilor și tuturor cetăţenilor, câteva recomandări folositoare pentru a preveni unele incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase, reguli ce sunt menite să ajute în situația întâlnirii cu ursul.

Din start, maramureșenii ar trebui să știe că „pentru a evita atacul ursului, se interzice cu desăvârşire hrănirea animalului sau apropierea de acesta, pentru fotografii sau din alte motive. Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă şi dumneavoastră veţi face la fel, evitați, pe cât posibil, zonele în care a fost semnalată prezența frecventă a urșilor, faceţi-vă semnalată prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului. În niciun caz, nu fugiţi. Ursul fuge mult mai repede decât omul. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca”.

Evident, solicitați sprijin apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Vă reamintim că cititorii ziarmm.ro au anunțat că ursul a făcut ceva pagube materiale în satul Boiereni aparținand de orașul Targu Lăpuș, oamenii fiind deja speriați de animalul acesta care poate fi imprevizibil.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole