Japonezii au folosit aplicatii de pe telefoanele mobile pentru a primi ajutor dupa cutremurele de saptamana trecuta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

telefon mobilLocuitori din sud-vestul Japoniei blocati sub daramaturi, dupa seria de cutremure de saptamana trecuta, sau fara vesti de la rude si-au refacut moralul discutand cu prieteni prin intermediul retelelor de socializare, relatau duminica mass-media nipone citate de AFP.

Aplicatii precum Line sau Facebook au venit in ajutorul persoanelor afectate de cele doua cutremure puternice care au daramat case, poduri sau au provocat alunecari de teren.

Hiroki Nishimura si cei sase membri ai familiei sale dormeau in casa lor din Mashiki cand cutremurul de sambata le-a daramat acoperisul, fiind blocati, cu un spatiu disponibil de 30 de cm, relateaza cotidianul Sports Nippon. Studentul in varsta de 19 ani a povestit cum a reusit sa ajunga la smartphone-ul sau si sa se conecteze la aplicatia de mesagerie Line, pentru a-si informa prietenii despre soarta lui, exemplifica AFP.

La o ora dupa prabusirea casei, erau salvati si dusi la un centru de adapost.

De asemenea, in pitorescul orasel Minami Aso, personalul hotelului Seifusou s-a folosit de pagina sa de Facebook pentru a oferi date despre cei 50 de clienti si angajati ramasi izolati din cauza alunecarilor de teren.

„Geamurile sunt sparte iar peretii fisurati”, a anuntat stabilimentul pe pagina sa oficiala de internet. „Rezervele noastre de apa si hrana se vor epuiza dupa o zi”, au scris responsabilii hotelului, care au insotit mesajul cu o fotografie a celor sinistrati.

Cateva ore mai tarziu armata le-a venit in ajutor, iar ei au postat o imagine cu elicopterul si cuvintele: „Echipa de salvare a sosit! Prioritate clientilor! Suntem salvati!”.

Japonia a fost zguduita saptamana trecuta de o serie de cutremure puternice soldate cu cateva zeci de morti, iar autoritatile se tem de un bilant mai grav, cu oameni care traiesc ingropati sub daramaturi.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2