Japonia: 1,5 miliarde de dolari pentru refugiati si pacea in Orientul Mijlociu 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

siriaJaponia va aloca 1,5 miliarde de dolari pentru a ajuta refugiatii din Irak si Siria si a sustine eforturile de pace din Orientul Mijlociu si Africa, a anuntat marti premierul nipon, Shinzo Abe, in fata Adunarii Generale a ONU, potrivit AFP citata de Agerpres.

Aceasta finantare include 810 milioane de dolari pentru refugiatii si deplasatii din Siria si Irak, triplul sumei alocate anul trecut de Tokyo, si 750 de milioane de dolari pentru pacea si stabilitatea in Africa si Orientul Mijlociu.

De asemenea, Japonia a prevazut doua milioane de dolari pentru Liban, tara care adaposteste peste 1,1 milioane de refugiati sirieni, si 2,5 milioane de dolari pentru a ajuta Serbia si Macedonia sa primeasca refugiatii care trec pe teritoriul lor spre Europa de Vest.

Este vorba de „contramasuri de urgenta pe care Japonia le pune in aplicare” pentru a stavili criza migratorie, a precizat Shinzo Abe, „In acelasi timp insa, principiul nostru de neclintit este ca intotdeauna trebuie depuse eforturi pentru a trata cauzele problemei”, a adaugat el.

Cele 750 de milioane de dolari prevazute pentru Africa de Nord si Orientul Mijlociu, printre care Irakul, vor servi pentru finantarea eforturilor in favoarea pacii si a stabilitatii, cum sunt pregatirea profesionala si ameliorarea retelei de apa potabila si a canalizarii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2