Japonia: Decana de varsta a omenirii a implinit 117 ani

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Misao-Okawa_2840965bDecana de varsta a omenirii, japoneza Misao Okawa, a implinit joi 117 ani, arhipelagul nipon fiind cunoscut pentru longevitatea locuitorilor sai, transmite AFP citata de Agerpres.

Femeia, care s-a nascut in 5 martie 1898 intr-o familie de negustori de kimonouri din Osaka, s-a sarbatorit cu o zi mai devreme, pozand pentru fotografi imbracata intr-un kimono roz si o floare de aceeasi culoare in par. Mama a trei copii, bunica a patru nepoti si strabunica cu sase stranepoti, Misao Okawa a fost inconjurata de familie, printre care fiul ei cel mare, in varsta de 92 de ani, si cel mai mic membru, de doi ani. A primit si vizita primarului orasului, care i-a adus un buchet de flori asortat cu tinuta sarbatoritei.

Femeia este intr-o ‘forma buna’, in pofida varstei avansate, spune un salariat al casei de batrani din Osaka care o gazduieste.

Cel mai batran barbat din lume este tot un japonez, insa el are ‘doar’ 112 ani. Nascut in 5 februarie 1903, el a fost desemnat oficial decanul de varsta al barbatilor de pe glob vara trecuta. Speranta de viata a barbatilor niponi a depasit prima oara in 2013 pragul de 80 de ani (80,21 ani), in timp ce japonezele detin recordul mondial de longevitate (86,61 ani). Circa un sfert din populatia Japoniei are peste 65 de ani, proportie care ar urma sa creasca la 40% in 2060.

In septembrie 2014, in Japonia existau 59.000 de persoane centenare, potrivit statisticilor oficiale ale Ministerului Sanatatii, dintre care 87% erau femei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *