Japonia – Doi pepeni galbeni, vanduti la licitatie cu suma record de 40.800 de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Doi pepeni galbeni din Yubari, o localitate din insula japoneza Hokkaido, au atins vineri pretul record de 5 milioane de yeni (40.800 de euro sau 45.600 de dolari) la prima licitatie organizata in acest sezon agricol din Japonia, relateaza EFE, informeaza AGERPRES.

Cei doi pepeni din varietatea cantalup, caracterizata prin miezul portocaliu si gustul sau dulce, au facut parte dintre cei 1.000 de pepeni licitati la piata centrala din Sapporo, capitala regiunii, si au fost cumparati de firma de bauturi Pokka Sapporo.

Presedintele companiei, Yoshihiro Iwata, a declarat ca a facut aceasta achizitie pentru a ajuta economia locala din Yubari, potrivit declaratiilor acordate postului public japonez de radioteleviziune (NHK).

Cele doua exemplare vor fi expuse in perioada 25 – 29 mai.

Se considera ca acesti doi pepeni au o calitate exceptionala, pentru ca s-au dezvoltat si s-au copt dupa o perioada lunga de stat la soare si au ajuns la o forma rotunda gratie cresterii intr-un ritm constant.

In aceasta perioada, traditia impune ca in Japonia sa fie organizate licitatii de produse agricole, care ating sume exorbitante si care se vand mai mult in scopuri publicitare.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2