Japonia: Ministrul pentru Reconstructie a demisionat in urma unei gafe

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ministrul pentru Reconstructie din cadrul Executivului japonez a demisionat miercuri dupa ce a facut declaratii considerate ofensatoare cu privire la valul seismic din 2011, relateaza AFP si Kyodo.

La o receptie marti cu responsabili ai Partidului Liberal Democrat (PLD, conservator), intre care si premierul Shinzo Abe, Masahiro Imamura a declarat vorbind despre pagubele provocate de dezastrul care a ucis mai mult de 18.500 de oameni si a provocat accidentul nuclear de la Fukushima: “Este bine ca s-a intamplat in regiunea Tohoku (nord-est) pentru ca pagubele ar fi fost enorme daca ar fi avut loc mai aproape de capitala”.

Formularea in care a folosit cuvantul “bine” pentru aceasta tragedie, care a pus in pericol intreaga regiune si pe locuitorii sai, a fost considerata deplasata.

Ministrul a incercat, fara succes, sa-si rectifice afirmatia in fata presei, dar a fost dezaprobat de insusi premierul Shinzo Abe, care a considerat cuvintele sale “extrem de nepotrivite”.

Dupa ce si-a retractat declaratia si a prezentat scuze, ministrul Imamura a decis sa demisioneze, renuntand la atributiile sale in mod oficial miercuri dimineata.

El a fost imediat inlocuit cu Masayoshi Yoshino, originar din Fukushima si cunoscator al dosarului Reconstructiei.

Imamura nu este la prima lui gafa. El ii ironizase pe locuitorii din regiunea centralei atomice din Fukushima care au decis sa plece de teama radiatiilor fara sa fi primit ordin din partea autoritatilor si care nu au revenit decat atunci cand guvernul i-a asigurat ca pericolul a trecut.

Premierul Shinzo Abe s-a confruntat cu demisii in lant ale ministrilor sai in timpul unui prim mandat esuat in 2006-2007 si mai multi membri ai guvernelor sale succesive de la sfarsitul lui 2012 incoace au plecat din cauza unor gafe.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2