Japonia ordona doborarea oricarei rachete nord-coreene

Reclame home 1
Reclame home 1

Japonia a ordonat fortelor sale sa doboare orice racheta nord-coreeana care ar viza teritoriul sau, dupa tirurile de rachete balistice lansate de Phenian la sfarsitul lunii martie, relateaza duminica AFP, citand presa japoneza, transmite Agerpres.

Ministrul nipon al apararii, Itsunori Onodera, a dat acest ordin joi, ca raspuns la lansarea din 26 martie spre Marea Japoniei (Marea de Est, potrivit coreenilor) a doua rachete balistice nord-coreene cu raza medie de actiune, potrivit agentiei Kyodo, care citeaza o sursa guvernamentala.

Aceste rachete sunt susceptibile sa atinga teritoriul japonez.

Urmare a acestui ordin ministerial, un distrugator echipat cu un sistem antiracheta Aegis a fost amplasat in Marea Japoniei.

Japonia a mai ordonat in trecut desfasurarea acestor baterii antiracheta, de exemplu in aprilie 2013 dupa lansarea de catre Phenian a unei rachete, considerata de occidentali si de Japonia ca un tir de testare a unei rachete balistice, apoi dupa al treilea test nuclear in decurs de cateva luni.

Ministrul american al apararii, Chuck Hagel, a anuntat duminica ca Statele Unite prevad desfasurarea in Japonia a doua nave echipate cu sisteme antiracheta Aegis in plus fata de cele deja prezente, pentru a raspunde amenintarii nord-coreene.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole