Japonia: Procesul de inlaturare a deseurilor de combustibil nuclear la Fukushima va incepe in 2021

PNL

Guvernul japonez a anuntat luni ca intentioneaza sa inceapa in 2021 procesul de inlaturare a deseurilor de combustibil nuclear de la uzina distrusa Fukushima Daiichi, relateaza DPA, informeaza AGERPRES.

Eliminarea acestor deseuri radioactive este considerata cea mai mare provocare din activitatea de dezafectare de la centrala nucleara Fukushima Daiichi, care este administrata de compania Tokyo Electric Power.

Uzina a suferit accidente nucleare la trei din cele sase reactoare ale sale dupa ce a fost lovita de un cutremur puternic si de tsunami-ul declansat de acesta in martie 2011.

Zeci de mii de localnici nu au mai putut sa se intoarca la locuintele lor situate in apropierea complexului nuclear din cauza temerilor de contaminare, la aproape noua ani de la dezastru.

Foaia de parcurs pe termen mediu si lung a guvernului propune inceperea lucrarilor de inlaturare a deseurilor la Reactorul 2 al uzinei.

Guvernul estimeaza ca procesul de dezafectare dupa dezastrul nuclear din 2011 se va incheia in 30-40 de ani, desi exista experti care au indoieli ca o astfel de activitate poate fi finalizata in 40 de ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1