Japonia: Record de turisti straini in 2018

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Numarul turistilor straini care au vizitat Japonia a crescut cu 8,7% anul trecut, la nivelul record de 31,2 milioane, in pofida dezastrelor naturale, a anuntat vineri Guvernul de la Tokyo, transmit DPA si Kyodo, informeaza AGERPRES.

Este al saptelea an de crestere a numarului vizitatorilor straini in Japonia si vine pe fondul sporirii activitatilor promotionale si al relaxarii cerintelor privind vizele pentru turisti din tari ca India, Rusia si Filipine, a afirmat ministrul Turismului, Infrastructurii si Transporturilor, Keiichi Ishii.

De saptamana aceasta, Japonia a inceput sa colecteze taxa de plecare de 1.000 de yeni (circa 9 dolari) de la fiecare calator care paraseste tara. Guvernul va folosi aceste venituri pentru a promova turismul, a declarat Keiichi Ishii.

Obiectivul autoritatilor nipone este cresterea numarului de turisti straini pana la 40 de milioane de vizitatori in 2020, anul in care capitala Tokyo va gazdui Jocurile Olimpice. Pentru a indeplini acest obiectiv, autoritatile de la Tokyo au extins aeroporturile pentru companiile low-cost si au promovat serviciile private de cazare, pentru a rezolva lipsa spatiilor de cazare pentru turisti.

Potrivit site-ului Ministerului roman al Afacerilor Externe (MAE), incepand cu data de 7 ianuarie 2019, Japonia a introdus o noua taxa pentru fiecare persoana care paraseste teritoriul statului pe cale aeriana sau navala. Taxa Internationala Turistica este de 1.000 yeni (aproximativ 9 dolari), fiind scutite de la plata acesteia urmatoarele categorii de persoane: pasagerii care calatoresc cu nave sau aeronave detinute/operate sau prin curse charter de catre stat, membrii corpului diplomatic si consular, personalul tehnic si administrativ acreditat in Japonia, oficialii organizatiilor internationale care beneficiaza de aceleasi facilitati ca membrii corpului diplomatic, precum si invitatii statului nipon sau echivalent, pe baza de reciprocitate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *