Japonia recunoaste pentru prima data ca un muncitor de la Fukushima a murit din cauza expunerii la radiatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Japonia a recunoscut pentru prima data ca un muncitor de la centrala nucleara de la Fukushima, distrusa de un cutremur si tsunami cu peste sapte ani in urma, a murit din cauza expunerii la radiatii, relateaza miercuri Reuters, informeaza AGERPRES.

Un cutremur cu magnitudinea de 9,0 grade pe scara Richter s-a produs in martie 2011 in Japonia, declansand un tsunami care a provocat circa 18.000 de decese si cel mai mare dezastru nuclear dupa cel de la Cernobil in urma cu 25 de ani.

Ministerul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale a decis vineri ca vor fi platite despagubiri familiei barbatului in varsta de 50 de ani care a murit din cauza unui cancer pulmonar, a declarat un oficial pentru Reuters prin telefon.

Barbatul a fost angajat la mai multe centrale nucleare din Japonia si a lucrat la centrala de la Fukushima Daiichi administrata de Tokyo Electric Power de cel putin doua ori dupa dezastrul din martie.

El a fost diagnosticat cu cancer in februarie 2016, a spus oficialul.

Ministerul a respins anterior expunerea la radiatii ca fiind motivul imbolnavirilor a patru muncitori de la Fukushima, a mai spus sursa citata. Acesta este primul deces provocat de expunerea la radiatii, a precizat oficialul nipon.

Mai mult de 160.000 de persoane au fost fortate sa-si paraseasca locuintele din apropierea centralelor nucleare afectate in urma cutremurului.

Moartea a sute de persoane a fost atribuita haosului din timpul evacuarilor si dificultatilor si a traumei mentale la care au fost supusi acesti oameni de atunci, iar guvernul japonez a sustinut intotdeauna ca radiatiile nu sunt o cauza pentru aceste decese.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2