Japonia va aplica tehnologia bitcoin la serviciile administrative on line

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul japonez va utiliza”blockchain”, tehnologia ce sta in spatele monedei digitale bitcoin, pentru serviciile administrative on line pentru cetateni si companii, cu scopul de a imbunatati securitatea si a reduce costurile, relateaza agentia EFE, titrata de Agerpres.

Ministerul de Interne si Comunicatii din Japonia va incepe sa testeze pe parcursul acestui an un sistem de procesare a datelor bazat pe acest protocol, si, din 2018, preconizeaza sa il foloseasca la scara mai larga pentru servicii precum gestiunea administrativa si fiscala prin intermediul Internetului, conform cotidianului Nikkei.

Sistemul de date cunoscut drept „blockchain” permite procesarea informatiilor intr-o maniera sigura si este tot mai utilizat de catre entitatile financiare si companii, la nivel mondial, cu diverse scopuri.

Inmagazinarea si procesarea datelor intr-o forma descentralizata ofera o protectie impotriva atacurilor cibernetice mai ridicata fata de serverele centralizate conventionale, care sunt obligate sa recurga la sisteme scumpe de securitate, au precizat, pentru Nikkei, surse din Guvern.

Executivul nipon prevede, de asemenea, sa aplice in viitor „blockchain” si in cazul licitatiilor publice si, in plus, sprijina utilizarea sa in sectorul privat, conform acelorasi surse.

Expertii preconizeaza ca aceasta tehnologie inovatoare, conceputa in 2008 drept element central al bitcoin de „parintele” monedei virtuale, Satoishi Nakamoto, ar putea fi aplicata si la sistemele de conducere automata a vehiculelor, la managementul centralelor energetice sau al altor infrastructuri.

Japonia s-a situat in avangarda mondiala in ceea ce priveste recunoasterea legala a bitcoin si promovarea utilizarii acesteia, aproband, in aprilie, un act normativ de reglementeaza criptomonedele drept modalitate de plata, masura careia i se va fi adauga din iulie scutirea de la plata impozitului pentru astfel de tranzactii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2