Jazz & blues: NORTH WEST FEST, un eveniment relaxant si nepolitizat (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

jazz concert 3Sambata seara, Centrul istoric al Municipiului Baia Mare era populat de sute de oameni iesiti fie la plimbare, fie la un popas pe una din terasele din zona. O atmosfera placuta, relaxata, in care baimareni, dar si turisti de varste diferite socializau si comunicau intr-un spirit specific unei adevarate comunitati.

In Piata Cetatii se derula a doua seara a festivalului de jazz si blues, eveniment care, fara sa aiba nimic senzational, stralucea prin naturalete si originalitate. Pe scaune, direct pe iarba sau pe niste canapele amplasate pe zona verde, exponentii mai multor generatii au rezonat pe muzica unor hituri mai mult sau mai putin cunoscute. O atmosfera caracterizata prin bun simt, fara discursurile politicianiste si patriotarde cu care eram obisnuiti la asemenea
evenimente.

Asemenea evenimente decente, caracterizate prin diversitate in oferta si lipsa de fast sau spoiala artificiala ar trebui sa caracterizeze o comunitate a carei cultura artistica a fost intentionat orientata in ultimii ani spre zona playback hard rock si folclor in exces. Organizarea a avut ca unica deficienta ora de incepere, care trebuia decalata astfel incat concertul sa inceapa dupa terminarea slujbelor religioase din cele doua biserici aflate in proximitate.

Nu a fost corect sa fie suprapus programul de jazz din piata peste muzica religioasa din lacasele de cult, opinie exprimata de persoanele varstnice iesite de la slujba catolica. Dar per ansamblu, o seara muzicala reusita, fara nimic artificial si fortat, un eveniment care-si va inchide portile duminica.

ZiarMM

jazz concert

jazz concert 4

jazz concert 2

program north west

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Attila

    Asa e. Daca nu era arestat kk, nu am fi scapat de prezenta lui mirifica, de discursul lui patriotard, de „bucile mele” BM marca inregistrata. Probabil am fi aflat ca si in acest domeniu e exeget imberbul impostor. De aceea ziceam ca asa trebuie sa fie un primar, nevazut, prezent doar prin organizarea si administrarea orasului. Majoritatea insa au nevoie de tatuci indrumatori, la care sa se inchine ca la moaste.

    Reply
  2. Vasile

    Dar nu e corect nici din partea slujbasilor religiosi sa ne polueze fonic fiecare duminica cu lalaielile lor date la maximum.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2