Jefuirea si lovirea unui silvicultor din Maramures a ajuns pana la urechile directorului Romsilva

Reclame home 1
Reclame home 1

Directorul general al Romsilva, Ciprian Pahontu, a vorbit, intr-un interviu acordat AGERPRES, despre agresiunile din padurile Romaniei.

El a amintit si despre un caz petrecut recent in Maramures, cand un silvicultor a fost batut, iar mai apoi jefuit.

„Din pacate, in ultimul an s-au inmultit agresiunile asupra colegilor silvicultori. Numai anul acesta, in primele luni, avem 17 cazuri de agresiune impotriva personalului silvic, in timp ce, anul trecut, am avut 22 de cazuri. Sunt cazuri foarte grave. Numai zilele trecute, un coleg din Maramures a fost batut, iar hotii i-au luat arma de serviciu. Sunt probleme destul de grave pentru cei care asigura paza padurilor.

Chiar daca in majoritatea cazurilor infractorii sunt prinsi, ramane trauma personalului si frica. Padurarul pana la urma merge singur in padure. El are arondat un canton silvic al carui suprafata variaza in functie de zona — daca e campie, deal sau munte — si este intre 350 de hectare la campie, mergand pana la 1.200 — 1.300 de hectare la munte.

El singur patruleaza, constata si intocmeste aceste documente de constatare. De multe ori si in justitie avem probleme din lipsa unui martor”, a spus Ciprian Pahontu.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole