Jeju, “insula iubirii”, destinatie preferata pentru luna de miere

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Insula sud-coreeana Jeju are toate meritele pentru a fi numita “insula iubirii”, oferind o ambianta si scene pentru toate gusturile, de la romantism idilic la un pronuntat erotism, comenteaza vineri EFE citata de Agerpres.

La distanta de numai o ora cu avionul de la Seul, insula Jeju a fost timp de generatii destinatia preferata pentru luna de miere in Coreea de Sud, datorita naturii sale exuberante si climei semitropicale, foarte cautata intr-o tara care suporta temperaturi extreme pe timp de iarna. Majoritatea perechilor sud-coreene aleg aceasta destinatie idilica, iar fotografiile de aici ii insotesc toata viata.

Instalarea pe insula scaldata de apele Marii Galbene a parcului tematic ‘Jeju Loveland’ a revolutionat conceptul de destinatie turistica prin excelenta din Coreea de Sud.

Aici nu sunt personaje din povesti sau din desene animate, ci peste o suta de mari sculpturi reprezentand posturi erotice, create de studenti de la facultatea de arte de la Universitatea Hongik (Seul), expuse intr-o incinta foarte ingrijita, decorata cu fantani, gradini si flori. Unele dintre figuri par a se lua la intrecere cu Kama Sutra.

Vizitele in ‘parcul tematic al sexului’ sunt interzise celor care nu au implinit varsta de 18 ani. Ele nu pot dura mai mult de 40 de minute in timpul zilei si 50 de minute noaptea. Parcul se deschide la ora 09:00 si se inchide la miezul noptii.

Toate statuile sunt insotite de un mic comentariu umoristic. Se pot vedea, de asemenea, inregistrari video, aplicatii interactive, expozitii cu continut sexual. Pentru familii, totul a fost gandit in acest original parc: la intrare exista un loc special unde copiii raman cat timp parintii se bucura de plimbare.

‘Jeju Loveland’, situat in apropierea aeroportului de pe insula, a devenit si un pol de atractie turistica pentru straini, mai ales pentru cei proveniti din foarte apropiata Japonie. Potrivit organizatorilor, ‘Jeju Loveland’ rupe cu tabuurile legate de sex, iar vizitatorul ‘poate aprecia frumusetea naturala a sexualitatii’.

Insula Jeju este considerata una dintre principalele atractii turistice din lume, cu peste sapte milioane de vizitatori pe an. Printre curiozitati se numara si ‘bunicile scafandru’, femei dintre care unele au chiar si 80 de ani si care continua sa se scufunde in mare, cautand, printre altele, alge. ‘Fac acest lucru de cand aveam 16 ani si daca renunt nu ma simt bine’, spune una dintre ‘bunici’.

Insula Jeju este si habitatul natural a peste doua mii de specii si atrage, de asemenea, prin peisajul sau vulcanic. Hallasan, principalul munte al insulei, este un vulcan stins din care cu secole in urma au curs rauri de lava.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *