Jenant: Cu tricoul de sustinere a Scolii Liviu Borlan pe el, Zetea a votat pentru desfiintarea institutiei

PNL

Subiectul Scolii Populare de Arta “Liviu Borlan” Baia Mare a revenit in atentia consilierilor judeteni la sedinta extraordinara de marti, 11 iunie.

In acest sens, pe ordinea de zi s-a aflat un raport privind plangerea prealabila impotriva Hotararii Consiliului Judetean Maramures nr. 83/2019 si a Hotararii Consiliului Judetean Maramures nr.94/2019.

Prin aceasta plangere, angajatii Scolii Populare cereau anularea celor doua hotarari prin care institutia a fost comasata cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures.

Doar ca majoritatea a votat impotriva plangerii, cu exceptia consilierilor judeteni ai PNL, astfel ca situatia ramane neschimbata.

De altfel, printre cei care au votat impotriva plangerii s-a numarat si presedintele Gabriel Zetea, asta in conditiile in care, la un moment dat, a imbracat un tricou pe care scria “Sustin Scoala Populara de Arta”.

La sedinta s-au aflat si doi dintre profesorii institutiei de cultura, Lucian Ilut si Grigore Chira.

“Este pacat ca aceasta institutie sa nu-si pastreze autoritatea. Sigur, eficientizati,faceti ce-i de facut, corectati ce-i de corectat, dar nu o desfiintati, este desfiintata, pana la urma, ramane o sectie a unui Centru Cultura. Nu e pacat?”, a spus Lucian Ilut, care a mai adaugat, printre altele, ca “e o problema foarte mare la Scoala Populara de Arta. Niste copii care platesc taxe, de multe ori sunt nevoiti sa lucreze in ghereta portarului din lipsa de spatiu. Dupa cum bine stiti, cu multi ani in urma, scoala si-a pierdut jumatate din spatiu. Noi nu avem nicio vina ca am avut sase ani niste manageri pe care nu i-a interest de scoala, nu noi i-am numit”.

De cealalta parte, profesorul Grigore Chira a aratat ca trebuia o consultare a reprezentantilor scolii, cat si a parintilor.

“Sunt in preaviz de concediere, deci din luna iulie eu nu mai lcurez acolo. Juridic nu mai exista Scoala Populara de Arta Liviu Borlan”, a mai spus el.

Consilierul judetean Calin Bota (PNL) a fost unul dintre liberalii care au votat pentru admiterea plangerii, practic pentru revocarea celor doua proiecte de hotarare prin care Scoala Populara a fost comasata.

Acesta a precizat ca nu a avut informatiile suficiente atunci cand a votat proiectele de hotarare din aprilie si luna mai.

“Colegul meu Doru Lazar a intrebat la prima intrunire a Consiliului Judetean, cea din data de 23 aprilie, daca sunt pierderi pe drum din personalul care a lucrat la Scoala Populara de Arta. Raspunsul a fost nu. In 6 mai ne-am intrnunit din nou pentru a completa acea hotarare de Consiliu Judetean si pentru a o completa cu procedurile care ar fi trebuit sa le cuprinda prima, proceduri care, asa cum rezulta in buna masura si din plangerea prealabila, ar fi trebuit parcurse cu mult timp inainte.

Ar fi fost mult mai interesant ca aceasta dezbatere sa o fi purtat cu mult timp inainte de a lua o astfel de decizie. O astfel de dezbatere era interesant sa o avem avand la baza si aceste informatii care ne-au fost date si acum pe ultima suta de metri. De fiecare data trebuie sa recunoastem ca am votat cu prea putine informatii avandu-le la baza si cu prea putin continut in aceste informatii.

Voi vota pentru admiterea acestei plangeri prealabile pentru ca am luat aceste doua hotarari de Consiliu Judetean, asa cum am spus, fara informatii suficiente sau cu informatii trunchiate, unele dintre ele fiind chiar ascunse consilierilor judeteni”, a declarat Calin Bota in sedinta de ieri.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1