Jianu: 60% dintre IMM-uri vor disponibiliza oameni, daca va creste salariul minim

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Aproape 83% dintre antreprenorii chestionati de Consiliul National pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii Private din Romania (CNIPMMR) nu au capacitatea de a mari salariul minim, iar 60% vor disponibiliza oameni, ca urmare a acestei masuri, a declarat, vineri, Florin Jianu, presedintele Consiliului, la evenimentul Topul National al Firmelor Private din Romania, informeaza AGERPRES.

“Saptamana aceasta am aplicat un chestionar la care au raspuns in jur de 400 de intreprinzatori si datele arata ca 82,9% dintre ei spun ca nu au capacitatea de a mari salariul minim, 60% vor disponibiliza oameni ca urmare a acestei masuri si peste 90% au spus ca posibilitatea lor maxima de a mari salariul minim este de 100 de lei”, a anuntat Jianu.

Potrivit acestuia, trecerea contributiilor de la angajator la angajat va bulversa mediul de afaceri, intrucat vor trebui schimbate sase milioane de contracte, atat in mediul public, cat si in mediul privat.

“S-a spus ca se mut contributiile de la angajator la angajat, de fapt ramane un procent si la angajator. Unele dintre salarii vor scadea. Am facut calcule aritmetice si pentru 90% dintre IMM-uri aceasta trecere a contributiilor va insemna costuri salariale suplimentare. Deci salariile nu cresc, ci dimpotriva”, a continuat presedintele Consiliului pentru IMM-uri.

Potrivit acestuia, Guvernul anunta noi si noi masuri, iar mediul de afaceri nici macar nu apuca sa analizeze efectele fiecarei masuri, ca aceasta este modificata.

“Nu mai putem tine pasul, la propriu. Saptamana trecuta pregatiseram o analiza de impact pentru taxa de solidaritate de 2%. A iesit Guvernul si a modificat-o, a rebotezat-o si i-a marit cuantumul. Chiar nu mai putem sa tinem pasul. Nici nu mai stiu cum se numeste noua taxa, dar cert este ca crescut de la 2% la 2,25%”, a sustinut Jianu.

In opinia sa, fiecare masura fiscala ar trebui discutata cu mediul de afaceri cu cel putin sase luni inainte de aplicare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *