septembrie 21, 2019

Jianu: Conditiile economice vor permite reducerea CAS

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Conditiile economice vor permite reducerea contributiilor de asigurari sociale si neimpozitarea profitului reinvestit, iar aceste masuri vor fi implementate curand, a declarat joi, la IMM Forum 2014, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, IMM-uri si Turism, Florin Nicolae Jianu, scrie Agerpres.

”Reducerea CAS, ceruta continuu si constant de mediul de afaceri, si masura de capitalizare a IMM-urilor prin scutirea de impozit pe profitul reinvestit sunt obiective majore ale Guvernului. As vrea sa le vad implementate de ieri. Conditiile economice vor permite acest lucru si cred ca vom vedea in curand aceste lucruri implementate’, a afirmat Jianu.

El a mentionat ca unele masuri implementate — optiunea platii TVA la incasare, faptul ca ANAF nu mai blocheaza automat conturile unei companii, reducerea dobanzilor de penalizare la 0,02% — aduc deja beneficii mediului de afaceri.

Referindu-se la finantarea IMM-urilor, Jianu a precizat ca pentru schema de ajutor de minimis, cu un buget de 250 milioane lei in 2014 si 250 milioane lei in 2015, au fost depuse peste 7.000 de aplicatii, aflate in curs de procesare, rezultatele urmand sa fie anuntate in luna mai.

Alte surse de finantare pentru IMM-uri sunt fondul romano-elvetian, derulat prin CEC Bank, prin care IMM-urile pot obtine credite de pana la 100.000 de franci elvetieni, pe 5 ani, la cea mai mica dobanda de pe piata — 3,5%, precum si programele nationale pentru diverse categorii de antreprenori — antreprenori debutanti, femei manager — lansate sau care urmeaza a fi lansate in aceasta luna.

Reclame home 1
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *