Jianu: Populatia generala a Romaniei este analfabeta digital

PNL

Populatia generala a Romaniei este analfabeta digital, dar avem cel mai bun internet din Europa, a declarat ministrul Comunicatiilor, Augustin Jianu, intr-o conferinta de specialitate, informeaza AGERPRES.

“Desi stim foarte bine ca avem printre cele mai mari viteze broadband de acces la internet din Europa si poate chiar din lume, stam cu siguranta mai bine decat americanii, gradul de penetrare este foarte mic. Desi avem foarte multi experti buni in IT si comunicatii, numarul lor este destul de mic, raportat la populatia generala. Populatia generala a Romaniei este in momentul de fata analfabeta digital. Ca sa putem adopta transformarea trebuie sa facem aceasta alfabetizare”, a spus Jianu.

Potrivit acestuia, alfabetizarea digitala trebuie realizata in primul rand la nivelul profesorilor si la cel al parintilor.

“Daca ratam aceasta a patra revolutie industriala, ne va fi foarte greu sa evoluam ca tara si sa atingem obiectivele pe care ni le dorim. Alfabetizarea digitala trebuie facuta in primul rand la nivelul profesorilor si la nivelul parintilor. Acolo, gradul de intelegere a transformarilor digitale, magnitudinii acestor transformari este cel mai scazut. Copiii sunt nativi, ei nu au neaparat nevoie sa inteleaga. Ei se nasc cu asta, ei stiu asta, dar ei, la 2-3 ani, au tableta in mana si se descurca cu aceasta unealta cum ne descurcam noi cu batul in nisip”, a explicat ministrul Comunicatiilor.

Potrivit acestuia, Ministerul Comunicatiilor a gandit in acest sens un proiect cu Ministerul Educatiei.

“Proiectul pe care l-am gandit impreuna cu Ministerul Educatiei trebuie sa se adreseze copiilor, facem pre-training practic, noi trebuie doar sa le aratam o maniera mai eficienta si mai sigura de a folosi tehnologia. Trebuie facut si pentru profesori, pentru ca ei sa continue in momentul in care proiectul se finalizeaza, sa asigure perioada de sustenabilitate, dar si pentru parinti. Parintii vad internetul intr-o maniera foarte ciudata. De la o categorie de varsta in sus subiectele digitale sunt marginale”, a precizat Jianu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1