Jihadisti ai gruparii Statul Islamic au crucificat 18 oameni in Siria

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Jihadisti ai gruparii Statul Islamic (SI) au executat in ultimele ore 18 oameni in mai multe provincii siriene, dupa care au crucificat majoritatea cadavrelor pe motiv ca victimele ar fi colaborat cu regimul de la Damasc, a informat sambata Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), transmite EFE citata de Agerpres.

Doi barbati au fost asasinati si crucificati vineri intr-un parc public din provincia siriana Deir al Zur (est), sub acuzatia ca ar fi facut parte dintr-o militie apropiata regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad. In aceasta zona, grupul radical a mai executat trei barbati, unul in localitatea Al Naim si doi in Hatla, invocand aceleasi motive.

Un luptator rebel si un lider al Frontului Al Nura (filiala Al Qaida in Siria) au fost ucisi in localitatea Al Hisan, in vestul provinciei Deir al Zur, „din ratiuni morale”. Cadavrele celor doi au fost crucificate si expuse public timp de trei zile, potrivit OSDH, care si-a insotit comunicatul de presa cu cateva fotografii de la locul crimei.

Jihadistii au mai executat doi barbati in orasul Tal Abiad, in provincia Al Raqa, pentru ca ar fi amplasat dispozitive explozive in localitate. Aceeasi soarta au avut-o alti trei barbati — dar care ulterior au fost si crucificati — in orasul Bazaa, in estul provinciei Alep (nordul Siriei), cei trei fiind acuzati ca au luptat impotriva SI si de colaborationism cu regimul sirian.

Doi luptatori rebeli sirieni au fost ucisi si crucificati in localitatea Madiat al Mayadin, din Deir el Zur, acuzati fiind de apostazie si de apartenenta la grupari care lupta impotriva SI. Pentru aceasta ultima acuzatie au fost executati patru barbati in Al Shadadi, unul dintre bastioanele SI din provincia Al Hasaka.

Totodata, SI l-a informat pe tatal unei femei medic ca i-au rapit fiica in urma cu cateva zile in Deir al Zur si apoi au executat-o pe motiv ca „formase o celula de spionaj in favoarea regimului”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2