JO 2016 – Handbal feminin: Nationala Romaniei, invinsa de Norvegia

Reclame home 1
Reclame home 1

minge-handbalNationala feminina de handbal a Romaniei a fost invinsa de formatia Norvegiei cu scorul de 28-27 (14-13), duminica, in ultimul sau meci din Grupa A la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informeaza AGERPRES.

Tricolorele, medaliate cu bronz la Campionatul Mondial de anul trecut, mai pastreaza sanse mici de calificare in sferturile de finala, daca Spania va fi invinsa de Angola in ultimul meci al grupei. Un egal cu Norvegia le-ar fi fost suficient tricolorelor pentru a merge mai departe.

Romania a facut un meci destul de bun, dar Norvegia, campioana europeana, mondiala si olimpica en titre, a fost mai solida si a evoluat fara presiune, avand deja asigurata calificarea in faza urmatoare.

 

Au evoluat echipele:

Norvegia: Kari Aalvik Grimsbo, Katrine Lunde — Mari Molid, Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen (7 goluri), Ida Alstad, Heidi Loke (3), Nora Mork (6), Stine Bredal Oftedal (6), Marit Malm Frafjord (1), Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Amanda Kurtovic (2), Camilla Herrem (3), Sanna Solberg. Selectioner: Thorir Hergeirsson.

Romania: Ionica Munteanu, Paula Ungureanu — Gabriella Szucs, Melinda Geiger (4), Eliza Buceschi (2), Cristina Neagu (11), Aurelia Bradeanu, Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei (1), Oana Manea (2), Camelia Hotea (1), Florina Chintoan (3), Patricia Vizitiu, Laura Chiper (3). Selectioner: Tomas Ryde.

Au arbitrat: Viktoria Alpaidze, Tatiana Berezkina (ambele din Rusia).

Inaintea partidei Spania — Angola, in clasament pe primul loc se afla Brazilia, cu 8 puncte, urmata de Norvegia, 8 puncte, Spania, 4 puncte, Angola, 4 puncte, Romania, 4 puncte, Muntenegru, 0 puncte.

Primele patru echipe se califica in sferturile de finala, iar la egalitate de puncte primul criteriu este cel al rezultatului direct. Romania a fost invinsa de Angola cu 23-19, de Brazilia cu 26-13 si de Norvegia cu 28-27, invingand Muntenegru, cu 25-21, si Spania, cu 24-21.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole