JO 2016: Satul Olimpic de la Rio de Janeiro a fost inaugurat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Jocurile-OlimpiceSatul Olimpic a fost inaugurat, duminica, la Rio de Janeiro, pentru Jocurile programate in perioada 5-21 august, dar doua echipe, Australia si Brazilia, au refuzat sa se instaleze din cauza unor probleme de finisare, relateaza AFP. ”Satul Olimpic nu este sigur si nu este pregatit”, potrivit delegatiei australiene, care a evocat ”toalete blocate” sau ”apa care curge din plafon si care face balti in apropierea cablurilor si firelor”.

In urma unui este efectuat sambata seara, ”apa a curs de-a lungul peretilor si a existat un miros puternic de gaz in unele apartamente si un scurtcircuit electric”, a precizat sefa delegatiei australiene, Kitty Chiller, intr-un comunicat.

”Cladirea noastra nu este locuibila”, a afirmat Chiller in fata presei, in afara Satului Olimpic.

Oficialul a mentionat ca exista ”o speranta rezonabila” ca australienii vor putea locui de miercuri in Satul Olimpic.

Potrivit unui purtator de cuvant al delegatiei de la Antipozi, Comitetul de organizare Rio2016 testeaza in prezent sistemul de instalatii sanitare, la recomandarea Comitetului International Olimpic (CIO).

Kitty Chiller a asigurat ca delegatiile britanica, neozeelandeza si nu numai se confrunta cu aceleasi probleme.

In fata criticilor, Comitetul de organizare a angajat 500 de muncitori si le-a dat ca termine doua zile sa termine lucrarile.

Echipa britanica, una dintre primele care s-a instalat in Satul Olimpic, in urma cu o saptamana, a precizat, pe un ton mai diplomatic, ca a intalnit ”unele dificultati de intretinere, care sunt normale pentru noile constructii”.

Chiar si brazilienii, ai caror reprezentanti la 9 noua discipline trebuiau sa se cazeze duminica in noile locuinte, au proferat sa ramana la hotel, asteptand efectuarea reparatiilor.

Detalii pe agerpres

foto: bucurestifm.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1