Joburi pentru persoanele defavorizate: HHC a lansat doua Structuri de Economie Sociala

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

hhc (1)Fundatia Hope and Homes for Children Romania a lansat la Mogosesti doua Structuri de Economie Sociala (SES) – ateliere pentru prefabricate beton, miercuri, 4 noiembrie. Desi activitatea abia a inceput, conform informatiilor oferite de catre Bianca Pop, managerul proiectului, au fost angajate 11 persoane dintre care opt sunt beneficiari din grupul tinta, persoane care provin din grupuri defavorizate.

Structurile sociale deschise la Mogosesti fac parte dintr-o serie mai ampla de 11 astfel de SES care vor fi deschise in Baia Mare, Alba, Sibiu si in zonele rurale din judetul Maramures. Acestea vor genera in total 51 de locuri de munca, dintre care 37 vor fi ocupate de persoane vulnerabile.

“Sunt doua intreprinderi care vor produce pavele de beton si structuri de beton, prefabricate de beton, borduri, stalpisori si tuburi pentru fantani. Angajatii provin din grupurile cele mai vulnerabile, din grupurile de oameni aflati in dificultate cu care noi lucram de regula in HHC si credem ca pe viitor vor fi sustenabile, vor reusi sa pastreze si chiar sa creasca numarul de angajati si ma bucur ca prin organizatia pe care o reprezint reusim sa dezvoltam si altfel de proiecte decat cele cu care ne-am obisnuit”, a declarat Stefan Darabus, director regional Europa Centrala si de Sud al HHC.

Proiectul are ca scop  cresterea calitatii vietii pentru 700 de persoane incluse in grupul tinta al proiectului (250 femei in situatii de risc; 100 familii care au mai mult de 2 copii; 100 familii monoparentale;  250 persoane de etnie roma). Pana in prezent s-au deschis doua SES la Alba Iulia si trei in Baia Mare.

Directorul regional Europa Centrala si de Sud al HHC, Stefan Darabus a mai adaugat faptul ca cele 11 structuri de economie sociala se vor dezvolta pe parcursul anului 2015, in ianuarie 2016 fiind incheiat acest proiect.

Andreea FAT

foto&video: Ciprian DRAGOS

hhc (2) hhc (3)

hhc (4)

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *