Joc si veselie in Botiza si Rozavlea, festivaluri cuprinse in Programul prioritar cultural al Consiliului Judetean Maramures (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

Ajuns la cea de XVIII-a editie, Festivalul ”Pantru mandra din Botiza” a adunat, si in acest an, foarte multi participanti la joc si voie buna, veniti sa petreaca impreuna intr-un cadru de poveste. Vreme de doua zile, sambata si duminica, 19 si 20 august 2017, botizenii dar si turistii aflati in zona s-au bucurat de un regal de muzica folcloricaocazionat de zilele comunei.

In pregatirea evenimentului nu au fost uitati nici tinerii, astfel ca, pentru acestia, primarul Florea Poienar i-a adus in Botiza pe VibeDrops&Eila.  In cele doua zile de petrecere, pe scena au cantat si au incantat publicul spectator, artistii: Valeria si Traian Ilea, Ionut Sidau, Diana si Ionut Bledea, Valeria Arnautu, Ioana Pricop, Oana Tomoiaga, Fratii Sicuta si Ansamblul ”Rugutu” din Botiza, Ansamblul Folcloric ”Coconii Izei” din Stramtura, Ansamblul Folcloric ”Strugurelul” din Cicarlau, Paul Ananie, Ansamblul Folcloric ”Florile Cosaului” din Budesti.

La evenimentul din Botiza a ajuns duminica, 20 august 2017 si presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, dar si vicepresedintele Ioan Doru Dancus, care au felicitat reprezentantii administratiei locale pentru felul in care stiu sa organizeze aceasta sarbatoare atat de importanta pentru comunitate.

Editia a XVIII-a a Festivalului ”Pantru mandra din Botiza” a fost cuprinsa, alaturi de ”Roza Rozalina” din Rozavlea, in Programul Prioritar Cultural al Consiliului Judetean Maramures pentru anul 2017. In discursul avut in fata botizenilor, seful administratiei judetene a subliniat, inca o data, faptul ca pastrarea traditiilor reprezinta o prioritate pentru administratia locala si ca se doreste ajutarea acelor comunitati care se stiu sa celebreze sufletul Maramuresului si fibra noastra nationala.

”Ma bucur ca pot fi din nou alaturi de voi, in Botiza, intr-un nou an, alaturi de colegii consilieri judeteni si de primarii din zona, deoarece aici ne simtim mereu bine. Pornind din Rona de Jos si pana in Sacel, in fiecare comunitate celebram, acum, Maramuresul. Iar cei care ne trec pragul gasesc la noi minuni unice, care doar in judetul nostru pot fi admirate si traite la o asemenea intensitate.

Atat Consiliul Judetean, cat si administratiile locale trebuie sa aloce bani pentru ca astfel de manifestari sa prinda viata pe mai departe, sa ne bucuram an de an de traditia, de portul nostru popular, de cantecul si jocul specific Maramuresului. Sigur, trebuie sa facem mult mai multe lucruri pentru comunitatile pe care le reprezentam, iar ca alesi locali avem datoria de a face si proiecte importante pentru comunitati, care sa ramana copiilor nostri.

Un astfel de proiect important este reabilitarea drumului judetean pe Valea Izei, proiect care in acest an a fost aprobat spre finantare de Guvernul Romaniei. Avem 50 de milioane de euro, vom face licitatia in acest an, iar incepand de anul viitor vom incepe lucrarile de reabilitare. Ne cerem scuze inca de acum pentru disconfortul care se va crea cat timp drumul va fi in lucru, insa apoi va fi una dintre cele mai mari investitii pentru Maramuresul istoric.

Incepand de anul viitor, primarii de pe Valea Izei, din Vadu Izei si pana in Sacel vor putea veni in fata locuitorilor nu sa se laude, doar sa poata arata, cu fapte concrete,ce au facut”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Reprezentantii conducerii CJ Maramures s-au deplasat, apoi, in Rozavlea, pentru a-l felicita pe primarul Vasile Mirza pentru felul in care stie sa perpetueze traditia festivalului ”Roza Rozalina” dar si ”Intalnirea cu fiii satului”.

Si in Rozavlea au fost, in acest week-end, doua zile de sarbatoare organizate de Primaria si Consiliul Local al comunei Rozavlea, impreuna cu Caminul Cultural Rozavlea. Rozavlenii s-au mandrit, la randul lor, cu parada portului popular iar pe scena au urcat pentru a oferi un adevarat moment folcloric, artistii: Ovidiu Purdea Somes, Marinel Petreus si Gheorghe Parja, Ionut Bledea si Diana Carlig, Ioana Chindris, Patru Barlea, Ileana Bumbar si Ansamblul Folcloric National ”Transilvania”, dar si renumitul Ansamblu ”Roza-Rozalina” condus de instructorul – profesor Ion Condrat.

Seara zilei de duminica s-a incheiat cu un concert extraordinar sustinut de Paula Seling si discoteca in aer liber, unde participantii au admirat focul de artificii.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2