Jocurile Nationale Special Olympics 2017, in cifre finale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In perioada 2-5 iunie, in Baia Mare (judetul Maramures), s-au desfasurat Jocurile Nationale Special Olympics 2017, cel mai mare eveniment sportiv din tara dedicat persoanelor cu dizabilitati intelectuale.  Competitia a fost organizata de Fundatia Special Olympics Romania, in parteneriat cu Fundatia Hope and Homes for Children Romania si Consiliul Judetean Maramures, cu sprijinul Primariei Municipiului Baia-Mare. Jocurile Nationale Special Olympics s-au incheiat, luni, 5 iunie, dupa competitiile finale de inot. In total, 310 sportivi din 29 de judete au primit 600 de medalii dupa ce au participat la competitii de atletism, bocce, inot si baschet.

Jocurile Nationale Special Olympics au insemnat, in cifre: 50 de delegatii din toata tara participante, 155 de insotitori si antrenori, 21 de medici si 115 de voluntari la evaluarile de sanatate, 12 psihologi, 15 kinetoterapeuti, 60 de arbitri pentru toate cele patru sporturi, 65 de voluntari de la licee si asociatii de tineret din Baia Mare, 30 de voluntari si angajati ai Hope and Homes for Children Romania si 35 de angajati ai Fundatiei Motivation Romania si Special Olympics Romania.

 Competitiile s-au desfasurat la Sala Sporturilor „Lascar Pana”, Stadionul „Viorel Mateianu” si in Bazinul de inot „Gheorghe Demeca” din Baia Mare. In zilele de concurs s-au organizat 110 de festivitatii de premiere. Din 310 sportivi, toti s-au inscris la  probele de atletism, 130 si la bocce, 110 si la baschet si 55 si in competitiile de inot.

Zilele de 2 si 3 iunie au fost dedicate evaluarilor medicale gratuite pentru sportivii cu dizabilitati intelectuale, oferite de medici specialisti voluntari cu sprijinul voluntarilor de la Liceul Sanitar din Baia Mare, Liceul Sanitar „Carol Davila”, Liceul Sanitar „Henri Coanda”, Liceul Sanitar „Vasile Goldis”, Interact Baia Mare, Rotaract Baia Mare, Team for Youth, YMCA Baia Mare, Asociatia Autism Baia Mare, Colegiul National Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare, Colegiul National „Gheorghe Sincai”, Liceul de Arte Baia Mare, Colegiul National „Vasile Lucaciu”. In cele doua zile s-au desfasurat evaluari medicale la sapte discipline ale proiectului „Sportivi Sanatosi”: ORL (Healthy Hearing), stomatologie (Special Smiles), oftalmologie (Opening Eyes), sanatatea picioarelor (Fit Feet), mobilitate si flexibilitate (FUN Fitness), nutritie si sanatate generala (Health Promotion) si sanatatea mintii (Strong Minds).

In 3 iunie, Sala Sporturilor din Baia Mare a gazduit Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Nationale Special Olympics 2017. Evenimentul a precedat competitiile sportive. La festivitate au participat peste 650 de persoane: copii si tineri sportivi Special Olympics, antrenori, membri ai familiilor si voluntari din Baia Mare. Debutul competitiei a fost marcat printr-un spectacol oferit cu sprijinul scolilor si artistilor locali.

Inainte de ceremonie, reprezentanti ai fortelor de ordine locale, ai Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, Directia Politiei Locale, ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean „Pintea Viteazul” si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures au strabatut orasul, de la Palatul Administrativ catre Sala Sporturilor „Lascar Pana” in Cursa Flacarii Sperantei, care marcheaza debutul competitiilor sportive Special Olympics.

Flacara Sperantei a fost, de asemenea, purtata de sportivi de performanta din Baia Mare, care au alergat alaturi de sportivii inscrisi in concurs: Mihai Madaian, campion mondial la taekwondo, Paul Rusu, multiplu campion la rugby de la CSM Stiinta Baia Mare si Robert Tutea, voleibalist la CSM Stiinta Explorari Baia Mare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *