John Coates spune că JO de la Tokio vor fi cele mai mari din toate timpurile

PNL

Preşedintele Comisiei de coordonare a CIO pentru JO 2020, australianul John Coates, a declarat că evenimentul olimpic de la Tokyo, amânat pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, va fi cel mai mare din istoria olimpismului, relatează Reuters, titrează Agerpres.

Coates, preşedintele comitetului olimpic australian, a dat exemplul pozitiv al olimpiadelor care au urmat celor două războaie mondiale din acest secol. Oficialul australian afirmă că Tokyo va depăşi reputaţia JO 2000 de la Sydney, descrisă de fostul preşedinte CIO, Juan Antonio Samaranch, ”cea mai bună olimpiadă dintotdeauna”.

”Din cauză că toţi trebuie să aşteptăm mai mult decât lunga aşteptare pentru olimpiadă, Jocurile de la Tokyo vor fi percepute uşor ca un ecou al bucuriei absolute şi de uşurare, cum a fost în cazul olimpiadelor de la Antwerp 1920 şi Londra 1948. Cred că Jocurile de la Tokyo vor fi în cele din urmă printre cele mai mari de până acum, dacă nu cumva cele mai mari”, a declarat Coates cu prilejul adunării generale a Comitetului australian olimpic (AOC).

Coates a adăugat că planul Australiei pentru candidatura la JO 2032 de vară prinde contur tot mai clar. Candidatura concentrată pe regiunea din jurul oraşului Brisbane a primit susţinerea oficială a AOC şi se află într-o fază de dialog continuu cu comisia a CIO de desemnare a gazdelor.

Oficialul australian, care a condus candidatura ratată a oraşului Brisbane la JO 1992, a estimat că Jocurile Olimpice ar putea deveni un catalizator economic pentru a ajuta Queensland şi Australia după recesiunea post-coronavirus. Pentru JO 2032 şi-au mai anunţat interesul India, Indonezia, Coreea de Sud şi Coreea de Nord cu o candidatură comună.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1