Județele din Transilvania și Banat sunt pe un trend descrescător sau stabil al epidemiei de Covid

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O analiză publicată de statisticianul Valentin Pârvu pe Graphs.ro arată că, în prezent, epidemia de Covid are un trend crescător în 9 județe, stabil în 17 și descrescător în celelalte 16. În plus, cea mai afectată zonă din valul epidemic din această toamnă a fost Transilvania-Banat, însă acum aceste județe sunt pe un trend descendent, iar creșteri se înregistrează în județele din sudul și estul țării, precizează g4media.ro.

„În primavara 2020 primul focar mare regional SARS-COV2 din Romania a aparut in zona de nord-est a Romaniei, centrat in Suceava. In vara 2020, un focar mare s-a dezvoltat treptat in zona de centru-sud, in judetele Brasov-Arges, urmate indeaproape de celelalte judete din sudul Romaniei.

In aceasta toamna, focarul Transilvania/Banat a crescut de la sfarsitul lunii Septembrie, cu centrul pe axa Salaj-Alba-Sibiu, extinzandu-se apoi la toate orasele mari din zona.

Daca includem Valcea si Gorj (care au legaturi stranse cu zona Sibiu-Hunedoara) ca parte a focarului Transilvania/Banat, avem un total de 18 judete. Dintre aceste judete 0 sunt pe trend crescator, 5 pe trend stabil, si 13 pe trend descrescator. Dintre celelalte 24 judete ale Romaniei, 9 sunt pe trend crescator, 12 pe trend stabil, si doar 3 pe trend descrescator.

Multe zone din focarul Transilvania/Banat se afla inca la nivele ridicate de incidenta; desi masurile de carantina nu sunt dure precum cele luate in primavara, ele par eficiente”, scrie Valetin Pârvu.

În opinia sa, „lipsa de transparenta in privinta nivelului de testare si a deceselor la nivel de judet, ascunde publicului adevaratul impact al epidemiei in fiecare zona. Cazurile noi raportate si incidenta pe judet poate fi insa folosita pentru a arata directia in fiecare judet”.

FOTO Graphs.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *