Judeţele Maramureș și Sălaj, pași importanți în realizarea Drumului Expres Baia Mare – Jibou

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a avut o întâlnire de lucru cu președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu. În cadrul acesteia s-a discutat despre  implementarea proiectului drumul expres Baia Mare – Jibou.

Totodată, s-au stabilit pașii care trebuie urmați astfel încât întreaga  documentație necesară pentru atragerea de fonduri europene și implementarea acestui proiect să fie respectați și urmați de cele două consilii județene. Având în vedere că Guvernul României dă posibilitatea autorităților județene să aplice pe astfel de proiecte, cei doi președinți au convenit ca proiectul să se realizeze prin Asociația Intercomunitară de Dezvoltare (ADI). Pentru studiul de fezabilitate suma alocată va fi de aproximativ 4 milioane de euro, precizează CJ, într-un comunicat.

Președintele Consiliului Județean Sălaj  a punctat că odată implementat acest proiect cei care vor avea de câștigat vor fi locuitorii din cele două județe, iar dezvoltarea zonei de nord-vest a României se poate face doar pe baza unor astfel de parteneriate.

Ionel Bogdan a declarat: ”A fost o întâlnire de lucru benefică având în vedere importanța implementării acestui proiect. Ne dorim să avem un nod de legătură la Autostrada Transilvaniei. Acest lucru, care părea până acum doar un vis, se poate transforma în realitate. Vom depune o cerere de finanțare pentru a fi cuprinși, pe acest proiect, în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă cu suma de 350 de milioane de euro. Însă înainte va trebui să întocmim studiul de fezabilitate pentru a fi cu întreaga documentație pregătită. Urmează ca proiectele să fie dezbătute și aprobate de către consilierii județeni din Maramureș și respectiv Sălaj”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Iată că realizarea acestui obiectiv important pentru nord-vestul Transilvaniei vine după discuțiile avute pentru implementarea drumului expres Baia Mare-Satu Mare. Colaborarea cu județele limitrofe Maramureșului întărește preocuparea președinților consiliilor județene pentru dezvoltarea pe toate segmentele a acestei regiuni importante pe harta României.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Andreicut

    Intalniri fara rost, politica, lucrari facute de pomana si taraganarea lucrarilor.
    Au scos asfaltul bun asezat de zeci de ani si au bagat balast turnand asfalt care se lasa dupa 3 zile de la turnare, bataie de joc, nu ii ia nimeni la raspundere, lucrare inceputa de un an si… fara 500 de metri de asfalt concret.
    Vai de noi care facem naveta cu masinile proprii .org noi cine ne despagubeste

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *