Judetul Maramures, in continuare pe ultimul loc la asigurarea obligatorie a locuintei

chei locuinteNumarul politelor active de asigurare obligatorie a locuintei (PAD) a crescut anul trecut cu 99.625, la 1.590.954, astfel ca, la finalul lunii decembrie, 18,7% dintre cele 8,5 milioane de locuinte din Romania aveau asigurare obligatorie, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurari, informeaza AGERPRES.

Potrivit PAID, 74,4% dintre politele active la nivel national erau incheiate in mediul urban si 25,6% in mediul rural, iar, in functie de tipul de locuinta, 90,8% din politele PAD au vizat locuinte de tip A (cele cu structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn, cu peretii exterior din piatra, caramida arsa sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) si 9,2% locuinte de tip B (cele cu peretii exterior din caramida nearsa sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

Pe regiuni, cele mai multe polite active sunt in Bucuresti si Muntenia, cu cate 19% din total, Transilvania, cu 18%, iar cele mai putine — in Maramures (2% din totalul politelor), Bucovina (3%) si Crisana (4%).

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Zoltan Kis

    Pentru ce sa faci Asigurare? Oricum in cazul ca asiguratorul in cazul ca va trebui sa plateasca va gasi o modalitate de a plati?Ori intra in incapacitatede plata ori pur si simplu refuza.Se umple de bani Lepadaturile de la ASF ori firmele de asigurare.Este stiut ca firmele de asigurare sunt pe locul 2 in privinta delapidarilor topul fiind condus de guvernanti prin intermediul TARATURILOR din cele 2 camere al Parlamentului.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1